Prima apariție publică a lui Traian Băsescu. „Vreau să vă fiu partener”

Traian Băsescu foto: Facebook Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost primit cu ovații de către participanții la congresul Partidului Mișcarea Populară, unde Elena Udrea este președinte.

În timp ce fosta candidată la Președinția României se pregătește intens pentru a vorbi din nou astăzi la Comisia Juridică despre dosarele „Gala Bute” și „Microsoft”, Traian Băsescu a venit în mijlocul congresului unde i-a anunțat pe participanți că vrea să le fie partener, dar că nu vrea să îi conducă.

De asemenea, fostul președinte a vorbit și despre faptul că apreciază faptul că Elena Udrea nu participat la eveniment într-o perioadă atât de delicată și că speră că va avea posibilitatea să se apere corect de toate acuzațiile care i se aduc.

„Este adevărat, ca președinte fiind am înțeles că România are nevoie de un partid nou, un partid care să nu poată fi acuzat de compromisurile trecutului, un partid care să poată genera în mod categoric speranța, un partid care să poată pleca de la zero și care să se afirme pe eschierul politic românesc ca fiind un partid capabil să dea soluții teoretice și acțiune practică pentru continuarea proceselor de modernizare a României și consolidare a statului de drept”.

De asemenea, Traian Băsescu a fost puțin ironic în legătură cu organizarea unui congres pe stadion, așa cum s-a întâmplat toamna trecută, când peste 50000 de oameni au venit să îl ovaționeze pe prim-ministrul Victor Ponta.

„Nu știu dacă putem să facem un congres pe stadion, nu de alta da-i frig”, a spus fostul președinte.

Iată și alte declarații pe care Traian Băsescu le-a făcut, după mai bine de o lună de tăcere:

„ Există riscuri să facem pași înapoi. Liniștea pe care și-o doresc politicienii este liniștea în care se simt bine aceia care vor să deturneze drumul parcurs de România din 2004 și până în decembrie 2014. Cred că PMP trebuie să-și facă un steag din ideea de consolidare a instituțiilor statului de drept”

„Sigur justiția este unul dintre aceste elemente și nu pot să nu observ că foarte mulți vor să pună corupția pe seama așa-zisului regim Băsescu, dar iau lucrurile pe imagine și pe o poză falsă a momentului. Realitatea regimului Băsescu, dacă vrem să-l numim așa, deși este o minciună, este că din 2005 a început o reconstrucție a instituțiilor justiției, care puteau contribui eficient la lupta împotriva corupției și acest lucru a durat câțiva ani”.

Cât despre „Lista lui Băsescu”, acesta a vorbit foarte scurt despre ea și a zis că o să reia toate minciunile care s-au spus în ultima perioadă.

„M-am hotărât să nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spațiul public din ultima perioadă. Mi-am făcut o listuță”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.