Victor Ponta a demisionat. Ce urmează pentru guvernarea din România?

Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta
Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta

Victor Ponta și-a depus astăzi mandatul de premier și pe cel al guvernului, în urma protestelor masive de aseară din București.

”Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există şi dorinţa de avea responsabilităţi mai mari decât a patronilor. Oamenii simt nevoia de mai mult. Nu vreau să las această responsabilitate nici pe seama celor din teren, a miniştrilor. Sunt gata să fac eu acest gest. Îmi depun mandatul de prim-ministru şi al Guvernului României. Nu mă bat cu oamenii niciodată. Vreau să spun că supărarea, suferinţa, nu trebuie să degenereze într-un joc politc. Violenţa verbală este un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm.Sper ca această demisie să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim la raţiune”, a spus Ponta, care era prim-ministru a ROmâniei de trei ani.

Anunțul demisiei fusese făcut de președintele PSD Liviu Dragnea în această dimineață.

Astăzi, de la ora 13:00, conducerea coaliției aflate la guvernare se va întruni și va lua hotărâri în privința viitorului.

”Nu trebuie să fii surd sau orb când oamenii îşi strigă nemulţumirea în stradă. Unii parteneri nu înţeleg asta. Premierul Victor Ponta a hotărât să-şi depună mandatul. Nu se mai poate aşa ceva. Am avut o discuţie foarte serioasă şi profundă cu premierul. O să vă spun mai multe la ora 13.00. Nu suntem un partid de răzgândeni. Sunt convins că după ce premierul îşi va depune mandatul, primarul Sectorului 4 va demisiona. Câţi lideri europeni ar trebui să demisioneze ca Piedone să-şi depună mandatul? “
”Până la formarea unui nou Guvern, ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce noul Guvern va fi stabilit putem să predăm o situaţie economică mult mai bună decât am predat-o”, a explicat astăzi Victor Ponta.

După demisia premierului, președintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuțiile primului-ministru, până la formarea unui Guvern, se menționează în Legea de funcționare a Guvernului (90/2001).

Interimatul va fi îndeplinit tot de Victor Ponta. Astăzi, de la ora 16:00, prim-ministrul și cabinetul său se vor reuni într-o ședință.

Recomandările editorilor GreatNews: