Venituri mai mari pentru profesori. Cu cât cresc salariile dascălilor de la 1 decembrie

Tot personalul din învățământ va beneficia de o creștere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%, a anunțat astăzi, la Palatul Victoria, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, relatează agerpres.ro.

Guvernul a decis să majoreze salariile dascălilor în urma unor negocieri purtate cu sindicatele din învățământ.

Potrivit digi24.ro, Sorin Cîmpeanu a declarat că mărirea salariilor pentru cadrele didactice se va face prin ordonanță de Guvern.

De mărirea salarială vor beneficia toți salariații din educație – atât cadrele didactice, cât și personalul auxiliar. Salariile mărite vor fi încasate în ianuarie 2016.

Ministrul Educației a mai precizat că această mărire salarială se va face independent de legea salarizării unitare.

Salariile din învăţământ au crescut deja anul acesta în două tranşe, a câte 5% fiecare.

Recomandările editorilor GreatNews:

„Căsnicia mea a fost o închisoare. Nu îmi doream decât să mor”
Țările cu cei mai înalți oameni. Pe ce loc se află România
Job-uri în Marea Britanie. Se caută șoferi cu salarii de 4.000 de euro
Cele mai avantajoase oferte la boilere de la eMAG

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.