Vela, despre organizarea nunților după 15 mai: „Va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști”

FOTO: NGDPhotoworks/Pixabay.com
FOTO: NGDPhotoworks/Pixabay.com

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost întrebat dacă se vor putea organiza nunți după 15 mai și a explicat că această decizie va fi luată după ce vor face specialiștii o evaluare.

„Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă. După 15 mai, în funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor. (…)

Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a declarat, joi seară, Marcel Vela, răspunzând mai multor întrebări pe care le-a primit pe această temă pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Interne a mai spus că, pentru a exista o perspectivă optimistă, trebuie respectate toate măsurile până pe 15 mai.

„Ca să ajungem într-o fază optimistă şi de perspectivă, în care să putem ajunge de la 8 la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respectăm prevederile ordonanţelor, să respectăm distanţarea socială, să aplicăm toate condiţiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuşi dacă este cazul, să ştim cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condiţiile de la intrarea în magazin pentru a avea răbdare să nu fie mai mulţi oameni în acelaşi loc”, a mai spus Vela.

Marcel Vela a mai spus că dacă peste două săptămâni numărul de cazuri va fi în creștere nu va exista o analiză optimistă în niciun domeniu și că „depinde de comportamentul nostru și de ceea ce mai răbdăm un pic încă”.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: