Val de atacuri împotriva lăcașurilor de cult musulmane

Moschee. Foto: Ajreddy via Wikimedia Commons

Mai multe lăcașuri de cult musulmane au fost vizate de atentate în trei orașe ale Franței începând de miercuri seara, fără a provoca victime, au anunțat joi surse judiciare citate de AFP.

Trei grenade au fost lansate asupra unei moschei la Mans, în vestul Franței, iar două focuri de armă au fost trase împotriva unui loc de rugăciune musulman din Port-la-Nouvelle, în sudul țării, relatează agerpres.ro.

Un snack kebab de lângă o moschee din Villefranche-sur-Saône, în zona central-estică a Franţei, a fost ținta unei explozii. Aceasta s-a produs în jurul orei 7:00, ora României, și nu s-a soldat cu răniţi.

„Este un act criminal”, a declarat o sursă din cadrul prefecturii pentru AFP. Ancheta a fost încredinţată poliţiei judiciare, iar Parchetul din Villefranche-sur-Saône ar urma să organizeze o conferinţă de presă în cursul zilei, anunță mediafax.ro.

Aceste atentate intervin după atacul sângeros de ieri comis la sediul săptămânalului „Charlie Hebdo” din Paris, unde au fost ucise 12 persoane.

Recomandările editorilor GreatNews:

Atentat terorist în Franţa. Doi fraţi franco-algerieni, daţi în urmărire
Preoți în loc de funcționari. Căsătoria civilă ar putea fi făcută la biserică
6 sfaturi pentru șoferi. Cum să eviți problemele cu mașina diesel pe timp de ger

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.