Ne batem cu danezii și polonezii pentru un loc la Cupa Mondială din 2018

Chiar dacă nu a mai fost prezentă la un turneu final al Mondialelor din 1998, naționala de fotbal a României a fost ieri în urna favoritelor la tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru CM 2018.

Tricolorii, care ocupă un surprinzător loc 8 în clasamentul FIFA, au fost în prima urnă valorică, alături de campioana mondială Germania, Belgia, care are o generație de excepție în plin proces de maturizare, Portugalia lui Cristiano Ronaldo, Anglia, Țara Galilor, Spania, Olanda, și Croația.

Turneul final al Cupei Mondiale din 2018 va fi găzduit de Rusia, iar tragerea la sorți de ieri, organizată la Sankt Petersburg, nu a fost prea blândă cu România.

Tricolorii vor evolua  în Grupa E, alături de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan. Este destul de departe de grupa pe care și-o dorea selecționerul român Anghel Iordănescu.

”O grupă pe care am analizat-o ar fi una cu Romania, Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova si San Marino. Aceasta ar fi o grupă pe care eu o consider perfectă”, a spus a spus Anghel Iordanescu la plearea spre Rusia, pentru Digi Sport.

România a evitat forțe ale fotbalului european, precum Italia sau Franța, însă a primit cei mai dificili adversari din ultimele trei urne: Muntenegru, Armenia și Kazahstan.

Tricolorii n-au mai jucat la Cupa Mondială din 1998, când selecționer era tot Anghel Iordănescu. Atunci, România s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă de Croația, printr-un gol marcat din penalty de Davor Suker.

URNE PRELIMINARII CM 2018:

Grupa A
Olanda
Franța
Suedia
Bulgaria
Belarus
Luxemburg

Grupa B
Portugalia
Elveția
Ungaria
Insulele Feroe
Letonia
Andorra

Grupa C
Germania
Cehia
Irlanda de Nord
Norvegia
Azerbaidjan
San Marino

Grupa D
Țara Galilor
Austria
Serbia
Irlanda
Republica Moldova
Georgia

Grupa E
ROMÂNIA
Danemarca
Polonia
Muntenegru
Armenia
Kazahstan

Grupa F
Anglia
Slovacia
Scoția
Slovenia
Lituania
Malta

Grupa G
Spania
Italia
Albania
Israel
Macedonia
Liechtenstein

Grupa H
Belgia
Bosnia
Grecia
Estonia
Cipru

Grupa I
Croația
Islanda
Ucraina
Turcia
Finlanda

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews