Va fi lockdown de Paști? Ce spun Iohannis, Cîțu și Biserica

FOTO: fietzfotos/Pixabay.com
FOTO: fietzfotos/Pixabay.com

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată mai devreme, de la ora 22:00, pe fondul tendinței de creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate iar circulația pe timp de noapte care este restricționată acum de la ora 23 va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că nu se are în vedere impunerea unui lockdown de Paști.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat că nu există niciun scenariu în care România intră în lockdown.

„Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a mai scris prim-ministrul pe pagina de Facebook.

Cîțu a mai adăugat că „revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili”.

„În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin”, mai spune premierul.

BOR: Nu a existat vreo discuție oficială despre restricții de Paști

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că nu a existat anul acesta vreo discuție oficială legată de restricții de Paști.

„Nu a existat şi nici nu putea să existe anul acesta vreo discuţie oficială despre restricţii de Paşti şi nu este corect să declanşăm speculaţii în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum. Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorităţi şi cultele religioase.

Un dialog lucid, onest, inter-instituţionalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spaţiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat şi cultele religioase (ai căror membri compun covârşitoarea societate civilă) şi să inducă un nefiresc orizont sumbru de aşteptare în societatea creştină din România„, a spus Bănescu într-o declaraţie transmisă presei.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.