Operatorul low-cost Blue Air anunță că introduce începând cu 30 octombrie două zboruri pe ruta București – Cluj Napoca – București. Reprezentanții companiei spun că au luat această decizie ca urmare a cererii ridicate.

Biletele de avion vor fi disponibile la tarife începând de la 89,99 de lei, preț ce include gratuit un bagaj de mână în limita a 10 kilograme, un bagaj de cală în limita a 32 de kilograme și un snack pe timpul zborului.

„Expansiunea companiei pe plan intern, la scurt timp după introducerea zborurilor între Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, face parte din strategia de dezvoltare Blue Air. Pe rutele interne, Blue Air a creat trafic suplimentar, în principiu datorită condițiilor excelente de transport, dar și a prețurilor foarte accesibile.

Pasagerii vor putea alege unul dintre cele două zboruri zilnice între București și Cluj-Napoca, dimineața sau seara, și vor beneficia ca și până acum de un zbor confortabil, în siguranță și cu o durata redusă”, a transmis directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, printr-un comunicat de presă.

Luna trecută, Blue Air a anunțat și că începând din această toamnă vor exista și zboruri care vor face legătura dintre aeroporturile Iași, Cluj și Timișoara. Prețurile vor începe tot de la 89,99 de lei.

Și orașul Timișoara va fi legat pe calea aerului de Capitală, pe lângă Tarom, de o companie low-cost. Este vorba despre gigantul Ryanair, care va opera începând cu 1 septembrie. Prețurile promoționale oferite de Ryanair pentru zborurile București – Timișoara pornesc de la 8 euro, iar un zbor dus-întors costă 16 euro.

Comparație. Cu avionul sau cu trenul?

Una dintre cursele interne cu avionul care s-a bucurat de mare succes după ce a intrat un operator low-cost este cea care face legătura dintre București și Iași. E vorba de un drum de peste 400 de kilometri care cu trenul se face în aproximativ 7 ore, dacă nu sunt probleme meteorologice sau defecțiuni tehnice.

Cu avionul ajungi la destinație în aproximativ o oră și 20 de minute, iar în acest timp este inclus și check-in-ul. În plus, exista chiar și o mică diferență de preț în favoarea avionului. Un bilet de tren la clasa a II-a costă 91.5 lei, în timp ce cu avionul e 89,99 lei la ofertă.

Plecând de la aceste oferte anunțate de operatorii low-cost pentru marile orașe din țară am făcut o mică comparație între călătoriile cu trenul și cele cu avionul. Am selectat traseele pe care, în mod tradițional, CFR le parcurge în peste 6 ore.

Începem cu traseul Timișoara – Iași, pe care CFR îl parcurge în 16 ore și 8 minute. Dacă te „grăbești”, poți să iei trenul cu schimbare în București și ajungi cu 8 minute mai devreme decât cu o garnitură directă. Prețul este 121 de lei. Ca o comparație, potrivit Blue Air, din toamnă, când vor fi curse Timișoara – Iași, prețul unui bilet de avion va începe de la 89,99 de lei. Deocamdată nu a fost anunțat timpul în care se va parcurge această cursă, însă cel mai probabil nu va fi mai mare de o oră jumătate.

Un drum de la Cluj la Iași cu trenul se face în aproximativ 9 ore și costă 91,5 lei. Cu avionul va costa de la 89,99 de lei și se va face în aproximativ o oră.

Foarte importante și cele mai solicitate sunt cursele care leagă Bucureștiul de marile orașe. Cursele anunțate de Blue Air care vor lega Bucureștiul de Cluj la prețuri începând cu 89,99 de lei vor goli și mai mult trenurile CFR. Cel mai scurt drum cu trenul de la București până la Cluj face peste 9 ore și costă 91,5 lei. Un zbor cu avionul se face în puțin peste o oră.

Aproximativ 9 ore se face și de la Timișoara până la București, iar prețul este 101,6 lei. Deocamdată, operatorul low-cost Ryanair, care va oferi prețuri mai atractive decât Tarom, a afișat doar oferte promoționale și rămâne de văzut cât vor fi păstrate aceste tichete ieftine.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: