Un lanț de hypermarket-uri din România s-ar putea vinde

Grupul german Rewe, care a vândut anul trecut în România și lanțul de magazine Billa, ar fi în negocieri avansate pentru cedarea celor opt magazine pe care le deține sub brandul XXL Mega Discount, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul Financiar.

Magazinele sunt amplasate în Brăila, Brașov, București, Târgoviște, Sibiu, Galați, Buzău și Ploiești. Suprafața medie a unui astfel de magazin este de 2.400 de metri pătrați. Potențialii cumpărători ar fi Auchan, Carrefour și Mega Image.

Dacă tranzacția se încheie, REWE ar urma să rămână în România cu 167 de unități Penny Market. Potrivit Profit.ro, grupul german a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere a afacerilor dintre cele cinci piețe unde este prezent. Este vorba de un procent de 13,8%.

La sfârșitul anului trecut, după ce Carrefour a cumpărat lanțul de magazine Billa de la REWE, a devenit cel mai mare operator de supermarket-uri din România.

Cele 86 de supermarketuri Billa România reprezintă o suprafaţă totală de vânzare de 83.000 de metri pătraţi, adică o medie de aproximativ 1.000 mp/magazin, potrivit reprezentanților Carrefour România.

La sfârșitul anului trecut, în România, grupul Carrefour număra 189 de magazine dintre care 29 hipermarketuri „Carrefour”, 106 supermarketuri „Market”, 43 magazine de proximitate „Express”, 10 magazine de proximitate „Contact” și un magazin de comerț online. Cu cele 86 de magazine preluate de la Billa, Carrefour va ajunge la 275 de magazine.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.