Bilete de avion ieftine spre două mari capitale europene. City break de la 108 euro

Roma și Istanbul sunt două orașe superbe care merită să fie vizitate pentru istoria lor bogată, arhitectura fabuloasă și muzeele pline de opere de artă. Pentru turiștii români, unul dintre marile avantaje ale acestor destinații turistice este distanța mică față de România, motiv pentru care zborurile spre aceste capitale sunt foarte ieftine.

Un city break de trei-patru zile, alături de partener sau de prieteni, este varianta perfectă de a explora Roma și Istanbulul.

De exemplu, cele mai ieftine oferte pentru city break Roma, care includ biletul de avion, cazarea în cameră dublă pentru două nopți la un hotel de trei stele și micul dejun, pornesc de la 108 euro. Sejururile sunt flexibile și pot fi organizate și pentru alte hoteluri sau pentru un număr variabil de nopți, la cererea pasagerilor.

Ce să vizitezi în Roma timp de 3 zile

Dacă aveți la dispoziție 3 zile pentru Roma, puteți să dedicați prima zi vizitării ruinelor și clădirilor antice, care sunt pe toate drumurile: de la uriașul Forum Roman la Colosseum și la Panteon.

Un secret pe care puțini turiști îl știu, dar care se va dovedi extrem de util atunci când veți da peste cozile uriașe de la Colosseum, este să începeți ziua cu vizitarea Forumului Roman, nu cu fosta arenă în care se înfruntau gladiatorii. Dacă mergeți mai întâi la Colosseum, veți sta ore bune la coadă pentru a vă cumpăra un bilet și veți pierde timp prețios pe care l-ați putea petrece vizitând obiectivele turistice. Cumpărați un bilet pentru Forumul Roman (acesta include și vizitarea Colosseumului), iar apoi vizitați forumul. După ce ați terminat, mergeți la Colosseum cu același bilet (așa veți scăpa de cozile lungi de la fosta arenă, care este mult mai populară decât forumul).

A doua zi vă puteți plimba pe străduțele din oraș și puteți vizita câteva muzee. Muzeele din Roma sunt pline de picturile și sculpturile unor artiști celebri (Muzeul Capitoliului nu trebuie ratat), iar atracții precum Fontana di Trevi, Piața Spaniei sau Boca della Verita transformă o plimbare prin Roma într-o experiență fascinantă.

O vizită la Roma nu ar fi completă fără vizitarea Vaticanului. Dacă vreți să vă bucurați cu adevărat de patrimoniul uriaș din Vatican, e bine să alocați cel puțin jumătate din cea de-a treia zi vizitării catedralei Sfântul Petru și Muzeelor Vaticanului, unde se află și Capela Sixtină.

3 zile în Istanbul. Cele mai interesante atracții turistice

Ofertele pentru city break Istanbul pornesc de la 170 de euro: tariful include biletul de avion, cazarea pentru două nopți în cameră dublă la un hotel de trei stele, și micul dejun.

Spre deosebire de Roma, ruinele antice din orașul de pe Bosfor sunt mai ascunse și va trebui să le căutați mai mult, ceea ce va face descoperirea lor și mai captivantă. În prima zi, puteți vizita ruinele romane și moscheile impresionante. Moștenirea romană se vede în uimitoarea cisternă Meduza, un bazin subteran cu coloane din marmură, care în trecut alimenta cu apă palatul imperial și clădirile subterane. În cele mai neașteptate locuri, vizitatorii vor putea admira și ruinele Zidului lui Theodosius.

Istanbul – oraș aflat pe două continente – are numeroase moschei splendide, cele mai vizitate dintre ele fiind Moscheea Albastră, o minunăție arhitecturală cu șase minarete și vitralii vopsite în albastru, și Sfânta Sofia care, deși arată ca o moschee la exterior, a fost transformată într-un muzeu, fiind acum o clădire laică.

În cea de-a doua zi vă puteți îndrepta pașii spre Palatul Topkapi, fosta reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ de 400 de ani. Mergeți apoi la Palatul Dolmabahce de pe malul Bosforului. Veți fi surprinși să descoperiți un palat cu aspect european, care îmbină armonios arhitectura barocă, cea rococo și cea neoclasică. Palatul a fost construit la jumătatea secolului al XIX-lea și reflectă influența crescândă a Europei asupra Imperiului Otoman.

În ultima zi, răsfățați-vă cu o croazieră pe Bosfor (pont: cumpărați un tur care să includă un popas inclusiv în partea asiatică a orașului) și cu o după-amiază de cumpărături în animata Piață Taksim, unde vă veți putea plimba și cu un tramvai-bijuterie de culoare roșie.