USR și-a stabilit candidații pentru europarlamentare. Elena Lasconi deschide lista

FOTO: Elena Lasconi/Facebook
FOTO: Elena Lasconi/Facebook

USR și-a anunțat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Pe primele poziții sunt Elena Lasconi, Dan Barna și Vlad Voiculescu.

Lansarea oficială va avea loc vineri, 20 octombrie, la Consiliul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE Europe), organizat în premieră la Bucureşti.

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Lista de candidaţi pentru europarlamentare este încă o dovadă că USR oferă României o alternativă onestă şi profesionistă pe scena politică.

Alegerile europarlamentare din iunie vor fi primul test electoral al anului 2024, iar rezultatul USR va fi pe măsura angajamentului nostru continuu pentru modernizarea şi dezvoltarea României pe principii europene”, precizează, în context, preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Lista USR va fi deschisă de următorii candidaţi:

1. Elena Lasconi
2. Dan Barna
3. Vlad Voiculescu
4. Vlad Botoş
5. Cristina Prună
6. Radu Mihail
7. Corina Atanasiu
8. Adriana Cristian
9. George Gima
10. Teodora Stoian
11. Ramona Goga
12. Alina Gîrbea
13. Geta Daniela Drăghici
14. Alina Totti
15. Nicolae Mihai Şvab
16. Emilia Mateescu
17. Ion Belu
18. Gabriela Ferguson
19. Lucia Hang
20. Dan Adrian Pop

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.