Uniți, au reușit. Au ridicat un autobuz pentru a salva un biciclist prins dedesubt

autobuz etajat
Autobuz etajat. Foto: Chris Sampson via Wikimedia Commons

Zeci de persoane din Londra s-au mobilizat pentru a ridica împreună un autobuz etajat sub care fusese prins un biciclist care se ciocnise de vehicul, relatează dailymail.co.uk. Unii oameni au ieșit din magazine și din cafenele pentru a da o mână de ajutor.

Biciclistul, un tânăr de aproximativ 20 de ani, a fost dus la spital într-o stare gravă.

Imaginile filmate arată că zeci de oameni s-au adunat în jurul autobuzului după ce tânărul a fost lovit de vehiculul care circula pe linia 212 pe Strada Hoe, Walthamstow, în estul Londrei.

Oamenii au ridicat partea din față a autobuzului greu de 12 tone, eliberându-l pe biciclist. Unii dintre cei care au pus umărul la salvarea tânărului mâncau în restaurantele din zonă, însă când au văzut accidentul au ieșit imediat afară ca să dea o mână de ajutor.

„Am auzit un zgomot puternic, iar când m-am uitat pe fereastră am văzut o persoană prinsă sub roata din față a unui autobuz”, a povestit Robin Jerrom, în vârstă de 34 de ani.

„Am fugit afară ca să ajut și am văzut că șoferul autobuzului era puțin șocat și nu știa ce să facă. Apoi au venit tot mai mulți oameni ca să mute autobuzul, în jur de 40-50. Până la urmă biciclistul a reușit să se târască de sub autobuz, era într-o stare gravă. S-a rănit foarte grav”, a mai spus Jerrom.

Pasageri salvați la metrou

Medicii au anunțat că victima a fost rănită grav, dar se află într-o stare stabilă. Șoferul autobuzului a fost interogat de poliție, însă nu a fost arestat.

Acesta nu este primul caz de mobilizare exemplară a trecătorilor pentru salvarea unei persoane aflate în dificultate.

În luna aprilie, pasagerii ruși au salvat o femeie care rămăsese prinsă între un vagon de metrou și peron. Zeci de călători de la metroul din Moscova s-au grupat și au împins vagonul de mai multe ori pentru a o scoate pe femeia care căzuse de pe platformă și rămăsese blocată între metrou și peron.

O scenă similară s-a petrecut anul trecut în Perth, Australia, când un bărbat a alunecat și și-a prins piciorul până la coapsă între plaformă și vagon. Și atunci oamenii au mișcat vagonul până când bărbatul a fost eliberat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de călătorii. Se caută fotografi, ghizi, manageri
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.