Pe locul unității militare unde a fost executat Ceaușescu va fi ridicat un mall

Procesul lui Nicolae Ceaușescu a fost găzduit de una dintre cazărmile UM 018 din Târgoviște
Procesul lui Nicolae Ceaușescu a fost găzduit de una dintre cazărmile UM 018 din Târgoviște

Unitatea militară din Târgoviște unde au fost executați Nicolae și Elena Ceaușescu, în decembrie 1989, va fi transformată într-un complex comercial, cu magazine și restaurante.

Perioada de execuție estimată este de 2 ani, bugetul fiind calculat la 227 milioane lei. Zona va include și 48 de locuințe și un complex sportiv, cu un stadion modern și mai multe terenuri de sport.

În prezent, terenul și clădirile fostei unități militare de la gara Târgoviște aparțin Consiliului Județean Dâmbovița.

„Una din sursele de venit va fi construcția mall-ului, cu o suprafață desfășurată de 70.000 de metri pătrați, va fi cea mai mare clădire din Târgoviște. Va fi o sumă importantă, atât la momentul autorizării construcției respective, din discuțiile pe care le-am avut, ar urma ca autorizația să fie emisă undeva în iulie”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, citat de Profit.ro.

Societatea care a câștigat licitația este membră a grupului de firme Prime Kapital, cu o vastă experienţă în domeniul dezvoltării acestui tip de investiţii, având la activ peste 50 centre comerciale construite. De asemenea, firma a realizat și câteva proiecte internaţionale, în Bulgaria, Slovenia și Polonia.

Autoritățile locale vor demola și actualul stadion din Târgoviște, aflat într-o avansată stare de degradare, deși se află la o aruncătură de băț de centrul orașului. Cu o tribună închisă, fiind considerată nesigură pentru spectatori, arena va fi dezafectată, iar pe acel teren se va construi o parcare pentru turiștii care vin la Curtea Domnească.

Fostele cazărmi de la UM 014 vor fi și ele dărâmate, iar în locul lor va apărea un mall. În urmă cu aproape zece ani, aleșii locali doreau să construiască un cartier de locuinte ANL în locul garnizoanei de la Târgoviște, unde a fost împuşcați, în decembrie 1989, Nicolae și Elena Ceauşescu.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.