Unic în România: singurul elev care a făcut liceul la țară și a luat 10 la BAC

Dorna Cândrenilor este o comună superbă din Bucovina. Foto: hailadorna.ro

Printre cei 56 de elevi care au obținut media perfectă la examenul de Bacalaureat în 2016 se numără și un tânăr care a făcut liceul în mediul rural.

Daniel Ciobanu a urmat în ultimii patru ani cursurile Liceului Tehnologic din Dorna Cândrenilor, o comună cu circa 2.800 de locuitori din județul Suceava.

Tânărul a fost admis la liceu în anul 2012, cu media 9,22. Asta după ce a luat 8,50 la matematică, 8,40 la română, dar a avut media 9,99 în clasele V-VIII.

În liceu, tânărul a progresat enorm, a participat la numeroase olimpiade școlare și a reușit să ia 10 la BAC atât la română și matematică, cât și la geografie.

Dorna Cândrenilor este o comună superbă, aflată la poalele munților Călimani. Din comună se pot face plimbări pe trasee montane în superba Rezervație ”12 Apostoli”.

56 de elevi din România au obținut nota 10 la BAC 2016, conform rezultatelor publicate de edu.ro în data de 12 iulie. Cei mai mulți dintre aceștia, șapte la număr, sunt din București.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Rezultate BAC 2016. Note și promovabilitate în toată țara
Eleva de la țară care a luat 10 la Evaluarea Națională: „Nu numai la oraș se poate învăța”
Surpriza unei eleve cu 3,45 la Evaluarea Națională. Cât a luat după contestație

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.