Eleva de la țară care a luat 10 la Evaluarea Națională: „Nu numai la oraș se poate învăța”

teodora buleu evaluare națională 2016
Teodora Buleu. Foto: Facebook

Teodora Buleu, o elevă din comuna ieșeană Tomești care a terminat în acest an clasa a VIII-a, a obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Teodora e unul dintre cei 23 de absolvenți din judeţ care au obţinut media 10 la Evaluarea Națională 2016, însă ea este singura care nu a urmat cursurile unei școli de renume, informează digi24.ro.

Teodora a reuşit să aibă media generală 10 în toţi anii de gimnaziu: „Am avut norocul că am reuşit să prind încă din clasă şi am mai lucrat încă puţin acasă şi a mers totul bine. Mă simt foarte bine că am reuşit să dovedesc că şi aici, chiar dacă este mediul rural, se poate învăţa, şi nu numai la colegiile din oraş”.

Mama Teodorei, profesoară de fizică și de chimie, a încurajat-o pe elevă să decidă singură când și cât să învețe. Acum, tânăra vrea să studieze la liceu științele naturii, pentru ca mai târziu să devină medic pediatru.

„O cunosc ca pe o elevă foarte, foarte silitoare şi perseverentă. Şi aceasta ar putea să fie chiar şi cheia succesului: muncă, seriozitate şi nu în ultimul rând perseverenţă”, a declarat pentru Digi24 profesoara Oana Enache, fosta dirigintă a Teodorei.

Din cei 23 de elevi din Iaşi care au obţinut media 10 la evaluarea naţională, 15 sunt de la Colegiul Naţional Iaşi. 80% dintre elevii din județul Iași au luat note de trecere la Evaluarea Națională 2016.

Iaşiul e pe locul doi, după Bucureşti (cu 47 de medii de 10), în topul elevilor cu medii de 10 la Evaluarea Naţională 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Evaluare Națională 2016. Județele cu cele mai proaste rezultate
Județele din România cu cele mai multe medii de 10 la Evaluare
Cele mai tari perle de la Evaluarea Națională: „În genul liric se cască gura la plante și animale”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.