Rezultate BAC 2016. Note și promovabilitate în toată țara

Rezultate BAC 2016
Rezultate BAC 2016

Rezultate BAC 2016. Elevii care au terminat clasa a XII-a în această vară au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 au fost publicate azi de autoritățile din educație pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

În acest an, rata de promovare de la BAC a fost de 66,7%.

Rata de promovare finală va fi calculată după rezolvarea contestațiilor.

Anul trecut, rata de promovare la BAC a fost de 67,9% (promovabilitatea finală, după rezolvarea contestațiilor).

În acest an, la nivel național s-au obținut 56 de medii de 10 în cadrul examenului de BAC.

Unic în România: singurul elev care a făcut liceul la țară și a luat 10 la BAC

Județele cu cea mai bună promovabilitate la BAC 2016 sunt următoarele:
1. Cluj – 83,32%
2. Bacău – 79,91%
3. Brașov – 78,21%
4. Sibiu – 77,69%
5. Galați – 77,65%
6. Iași – 76,51%
Acestea sunt singurele județe în care rata de promovabilitate a depășit 75%. Bucureștiul are o promovabilitate de 68,5%.
Însă topul județelor cu cele mai multe medii de 10 la BAC 2016 arată total diferit: TOP. Județele din România cu cele mai multe medii de 10 la BAC 2016

Rezultate BAC 2016

Luni, 4 iulie, absolvenții de liceu au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La Limba Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă. Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

1. Matematică-informatică
2. Pedagogică
3. Științele naturii
4. Tehnologică

Rezultate BAC 2016

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie, când a avut loc proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru trece examenul de BAC, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplome de merit.

Rezultate BAC 2016

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse. Mii de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Unii elevi au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016

O altă petiție de pe net a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016.

Sute de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației Naționale să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit. Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.