O companie aeriană va cântări pasagerii înainte de îmbarcarea în avion

Uzbekistan Airways a anunțat că își cântărește pasagerii înainte de îmbarcare în avion. Potrivit mashable.com, călătorii vor urca pe un cântar special împreună cu bagajele de mână la poarta de intrare.

Potrivit reprezentanților companiei, măsura ar fi una de securitate și ar urma să fie luată pentru a ști exact greutatea totală a aeronavei înainte de decolare.

În urmă cu doi ani, compania aeriană Samoan Air a decis ca toți călătorii să plătească bilet în funcție de greutatea corporală. De asemenea, după această decizie, avioanele companiei au fost dotate cu scaune mai mari cu 35,5 centimetri, care oferă mai mult loc pentru burtă și picioare, potrivit Știrile TVR.

Cel mai lung zbor non-stop

O altă știre din categoria călătoriilor cu avionul vine de la compania aeriană Emirates, care va introduce cel mai lung zbor comercial non-stop din lume începând de anul viitor. Cursa va fi între Dubai și Panama City.

Zborul se va face cu un Boeing 777-200LR, va avea o capacitate de 266 de pasageri, se vor parcurge 13.821 de kilometri și va dura 17 ore și 35 de minute.

Până acum, cel mai lung zbor cu un avion comercial era considerat cel dintre Sydney și Dallas, cu 17 kilometri mai mult. Călătoria se face cu aeronavele companiei australiene Qantas.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce salarii sunt la Mega Image, Lidl, Profi și Penny
Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, pentru necalificați. Salarii de peste 2.000 de euro
Locuri de muncă în Germania și Olanda. Se caută oameni în construcții și instalatori

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.