Povestea românului care a câștigat 1 milion de euro la Loteria franceză. Ce va face cu banii

dumitru anton
Dumitru Anton și prima hartă a Europei cu care a plecat în străinătate. Foto: adevarul.ro

Dumitru Anton, românul care a câştigat un milion de euro la Loteria franceză în luna iunie, cu un bilet de 5 euro, vrea să îşi construiască o fermă acasă în județul Mehedinți, informează adevarul.ro.

Bărbatul care a cumpărat biletul într-o suburbie a Parisului este originar din judeţul Gorj, dar este stabilit în judeţul Mehedinţi, unde deţine mai multe proprietăţi. El a cumpărat recent foarte mult teren în satul mehedinţeni Zegujani şi îşi doreşte să-şi amenajeze aici o fermă ca în celebrul serial „Dallas”.

Plecat de mai mulţi ani din țară, Anton a reuşit să se descurce şi să câștige bine în străinătate. O vreme a lucrat în construcţii, iar apoi a făcut comerț: aducea lucruri second-hand din Franța şi le vindea în târgul auto din Târgu Jiu.

„Am lucrat în multe domenii, am luat şi ţepe. Prima dată, în 1992 când am plecat în Spania, nu am găsit de lucru şi în prima seară, m-am culcat pe jos şi m-am acoperit cu cartoane. Am căutat patru zile în Spania să găsesc de muncă, apoi m-am întors în Franţa şi acolo a dat bunul Dumnezeu să găsesc în construcţii. A fost foarte greu”, a povestit proaspătul milionar pentru adevarul.ro.

Anton recunoaşte că banii „îţi schimbă viaţa în bine”, dar este important să ştii cum să-i cheltuieşti. Bărbatul a jucat la Loto de când știe, iar de-a lungul vieţii a câştigat diverse sume de bani, însă nu atât de mari.

„Banii se duc dacă bagi mâna în sac şi nu pui”

„Eu joc de 30 de ani, am câştigat şi în ţară, nu sume foarte importante ca asta, dar am câştigat. În Franţa am mai câştigat, cea mai mică sumă a fost de 1.500 de euro şi acum asta, cea mare de 1 milion de euro. Săptămânal jucam, lunea, miercurea şi sâmbăta 30 de euro la 5 din 49 şi Euromilion, câte un bilet (2 euro varianta). Într-o zi aveam 7 euro în buzunar şi m-am dus într-un tabac de unde se cumpără biletele loto. Mi-am luat o cafea şi o ţigară şi am mai rămas cu 5 euro şi am luat un bilet cu două variante, fiecare de 2,5 euro, într-o zi de miercuri. Extragerea era vineri. Sâmbătă am verificat biletul şi aparatul mi-a indicat că trebuie să mă prezint la Federaţia de Joc. Angajatul din tabac mi-a explicat că îmi ieşise o serie care acolo este un milion de euro”, a mai spus el.

Din banii câştigaţi le-a dat celor patru copii câte 50.000 de euro, iar acum plănuieşte să ridice la Zegujani o fermă ca-n celebrul serial american „Dallas”.

„Banii se duc dacă bagi mâna în sac şi nu pui, aşa că aş vrea pentru băiatul meu cel mic să-i fac nişte solarii, să-i cumpăr vreo 200-300 de curcani, o stupină cu 100 de stupi, să pun nişte caişi, cireşi, nuci, fiindcă pământ este. Trebuie îngrijit şi puţină muncă, normal, să-l pun la muncă, să vadă cum se câştigă banii. Nu numai la Loto, banii se câştigă şi prin muncă. De altfel, până acum i-am câştigat prin muncă, o muncă foarte grea”, a mai povestit Anton.

De acum încolo bărbatul se va mai întoarce doar în vizită în Franţa, acolo unde are un fiu stabilit cu familia sa.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce salarii sunt la Mega Image, Lidl, Profi și Penny
Locuri de muncă în Germania. Se caută zugravi, electricieni, tâmplari sau instalatori
Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, pentru necalificați. Salarii de peste 2.000 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.