Oficialii unguri, îngrijorați de scăderea TVA la alimente în România

Scăderea TVA la alimente în România stârnește îngrijorarea vecinilor sursa foto: wikipedia.org

Viitoarea scădere a taxei pe valoarea adăugată pentru alimente, de la 24 la 9%, ar urma să-i atragă pe unguri la cumpărături în România.

Secretarul-şef al Asociaţiei ungare pentru comerţ OKSZ, Gyorgy Vamos, a declarat pentru pentru ziarul Magyar Nemzet că numeroase familii din Ungaria care trăiesc în zona de frontieră urmează să îşi facă cumpărăturile în România în viitor.

Gyorgy Vamos a mai spus că fluctuaţia ratei de schimb şi preţul combustibililor ar urma să influenţeze, de asemenea, cumpărăturile peste frontieră, relatează gandul.info.

Oficialul ungur a mai spus că după ce TVA va fi redusă în România la echivalentul a o treime din cele 27 de procente cât este taxa pentru cele mai multe produse din Ungaria, tot mai multe familii de unguri vor fi atrase de cealaltă parte a frontierei, contribuind astfel la bugetul României şi nu al Ungariei.

Vamos a adăugat însă că sistemul online al caselor de marcat şi controlul electronic al transportului de mărfuri în vigoare în Ungaria vor împiedica apariţia unei pieţe negre alimentare în Ungaria.

Declarațiile vin în contextul în care premierul Victor Ponta a anunţat că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agroalimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţie publică.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele 24 de locuri „magice” din cea mai mare cetate a României
Care sunt țările unde femeile stau cot la cot cu bărbații pe bancnote
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.