Un ucrainean s-a pus în fața unui convoi de mașini blindate rusești pentru a le opri | VIDEO

bărbat blindate ucraina
Foto: Captură Twitter Ukraine News / Captură YouTube CNN

Un ucrainean a încercat să oprească un convoi de mașini blindate rusești punându-se în fața lor.

Incidentul s-a petrecut undeva în sudul Ucrainei, iar imaginile filmate au fost publicate pe rețeaua de socializare Twitter.

Bărbatul s-a pus în fața mai multor mașini blindate care treceau pe șosea, încercând să le oprească. Vehiculele militare l-au ocolit și au mers mai departe.

Gestul curajos al ucraineanului amintește de evenimentele din iunie 1989 din Piața Tiananmen din Beijing, China. Atunci, un civil ce avea două sacoșe în mâini s-a pus în fața unui convoi de tancuri trimise de comuniști pentru a înăbuși protestele prin care oamenii cereau reforme democratice, libertatea presei, libertate de exprimare, egalitate socială și reforme economice.

Bărbatul a stat minute bune în fața convoiul de tancuri, iar la un moment dat s-a și urcat pe primul tanc din șir. Într-un final, două persoane l-au tras din fața tancurilor și au dispărut cu el într-o mulțime din apropiere.

Nici numele bărbatului și nici soarta acestuia nu sunt cunoscute.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.