Un tren CFR a ratat oprirea în stație deoarece pe șine era ulei

cfr călători
Foto: CFR Călători (Facebook)

Un tren InterRegio al CFR Călători, ce circula pe ruta Suceava – București Nord, nu a putut opri într-o stație deoarece a alunecat pe șinele uleioase.

Incidentul s-a petrecut în stația Verești, vineri, 8 septembrie. Trenul a ajuns în stația Verești, însă mecanicul nu a putut opri în gară deoarece șinele erau pline de ulei.

Călătorii care așteptau trenul în gară au fost uimiți să vadă că acesta merge pur și simplu mai departe, iar unii au speculat că mecanicul a uitat să oprească, relatează „Monitorul de Suceava”.

De fapt, pe șine se scursese ulei de rapiță de la un tren de marfă. Mecanicul a reușit să oprească garnitura abia la un pasaj de după stația Verești. Trenul a revenit ulterior spre Verești, i s-a schimbat locomotiva și a plecat din stație cu o întârziere de aproape 2 ore.

„Referitor la situația înregistrată astăzi, 8 septembrie 2023, în stația Verești, la trenul IR 1752 Suceava Nord – București Nord, precizăm că motivele producerii acesteia nu sunt generate de CFR Călători. În fapt, situația a fost generată de o indisponibilitate a infrastructurii cauzată de scurgerea de ulei pe șină din vagoanele unui tren privat de transport marfă.

Menționăm că pasagerii și echipajul trenului au fost permanent în siguranță. Trenul a plecat din stația Verești în condiții de siguranță, cu o întârziere de 110 minute”, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.