Un tratament obținut după o rețetă veche de 1000 de ani, mai eficient ca antibioticele

tratament
Tratament obținut după o rețetă veche de 1000 de ani Foto: Wikimedia Commons

Chiar dacă medicii nu vor să recunoască întotdeauna, unele boli moderne ar putea fi tratate uneori cu tratamente mult mai ieftine și mai ușor de procurat, iar o descoperire în acest sens promite vindecarea unei infecții care îi sperie în prezent pe toți oamenii care ajung la spital.

Stafilococul auriu este o infecție bacteriană care este de multe ori contactată în spital, în urma internării, iar în unele cazuri poate produce răni supurative, septicemie și deces. Anual, mii de persoane mor din cauza stafilocolului auriu, iar medicii nu aveau altă soluție decât să administreze nenumărate antibiotice.

Cercetătorii de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie au redescoperit tratament miraculos care se folosea acum mai bine de 1000 de ani pentru diverse afecțiuni.

Rețeta pentru acest remediu medieval a rămas uitată pe paginile şifonate ale unei cărţi vechi de 1.000 de ani, numită „Cartea de lipitori a lui Bald”, din biblioteca Institutului de Cercetări Medievale din cadrul universităţii.

Specialistul în studii vikinge Christina Lee s-a întrebat ce dezvăluie tratamentele antice despre avansul medicinei de la acea dată, dar şi dacă tămăduitorii din acele vremuri reuşiseră să intuiască antidotul pentru o boală care a fost înţeleasă abia un mileniu mai târziu. Ea a tradus rețeta și l-a rugat apoi pe un chimist să prepare unguentul și să îl testeze în condiții de laborator.

Surpriza a fost cu adevărat mare, deoarece circa una din 1.000 de celule bacteriene a supravieţuit după aplicarea unguentul realizat după reţeta veche de 1.000 de ani.

Preparat dintr-un amestec de bilă din stomacul unei vaci și Allium, o plantă din familia usturoiului, unguentul este la fel de bun, dacă nu chiar mai bun decât clasicul tratament cu antibiotice, a declarat Kendra Rumbaugh, cea care a făcut testul pe pielea rănită a șoarecilor de laborator, informează LA Times.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cea mai gravă eroare judiciară din România. 5.000 de euro pentru 12 ani de închisoare făcuți pe nedrept

Povestea tinerei care a găsit 5.000 de euro și i-a înapoiat

Biscuiții românești Eugenia, de vânzare pe Amazon

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.