Un televizor vechi a lăsat un sat întreg fără internet. Ce alte aparate electrice pot strica rețeaua

Foto: Pixabay

În fiecare dimineață, timp de un an și jumătate, locuitorii unui sat din Țara Galilor rămâneau fără internet. Cauza problemei a fost descoperită cu mare dificultate.

Inginerii care s-au ocupat de rezolvarea cazului au găsit cu mare dificultate motivul defecțiunii din satul Aberhosan: un televizor vechi care emitea un semnal atât de puternic încât bruia conexiune la internet.

Electricienii au verificat de nenumărate ori rețeaua din sat, însă nu au găsit nicio problemă nici atunci când au înlocuit toate cablurile din zonă. A fost nevoie de teste suplimentare pentru a se descoperi fenomenul responsabil pentru căderea rețelei de internet: un semnal puternic emis de un televizor second-hand.

”Sursa ”zgomotului electric” a fost detectată. În fiecare dimineață, la ora șapte dimineața, un localnic își aprindea televizorul vechi, iar acest lucru provoca defectarea rețelei în tot satul”, au scris reprezentanții companiei britanice de internet care a rezolvat problema.

Localnicul a fost ”îngrozit” de veste și ”a fost de acord să își oprească televizorul și să nu îl mai folosească”.

Specialiștii spun că orice dispozitiv electric, de la sisteme de iluminat, cuptoare cu microunde sau camere de supraveghere, poate avea un impact asupra conexiunii la internet.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: