Un taximetrist a intrat cu mașina pe plajă pentru a-și duce clientul la șezlong. Cum a fost pedepsit

taximetrist pe plajă
Foto: Captură YouTube

Taximetristul care a intrat vineri cu mașina pe plaja din stațiunea Mamaia pentru a-și duce clientul până la șezlong a fost amendat cu 15.000 de lei, informează reporterntv.ro.

Totodată, bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost concediat de firma de taximetrie.

Vineri, un client i-a cerut să îl ducă până la șezlongul închiriat pe plajă, iar taximetristul a acceptat. El a fost filmat însă de un turist în timp ce conducea de-a lungul plajei din Mamaia, iar filmarea a ajuns și la poliție.

Poliţiştii rutieri constănţeni l-au găsit şi l-au amendat cu o sumă record: 15.000 de lei, mai notează sursa citată.

„Polițiștii rutieri l-au identificat pe bărbatul respectiv. Acesta a fost sancționat în conformitate cu OUG 19/2006 cu sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 de lei”, a declarat Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

„Era un om cu o dizabilitate și am vrut să-l ajut”

Contactat telefonic de reporterntv.ro, taximetristul a declarat că a vrut să facă un bine deoarece clientul său avea o dizabilitate și că acesta i-a plătit 10 lei pentru cursă.

„M-a rugat, pur și simplu, să-l cobor. Nu era niciun șezlong. Am rămas înțepenit, așa că a trebuit să avansez pe dreapta, unde erau șezlongurile. Nu m-a forțat nimeni. Mi-am pierdut acum și locul de muncă, ce să mai zic? M-am bucurat la niște bani și am rămas pe drumuri, atâta tot… Era un om cu o dizabilitate și am vrut să-l ajut, dar m-a costat mai mult decât mi-a trebuit. Nici nu credeam că am interzis să intru până acolo, dar am avansat și nu puteam să mă mai întorc. Mă înțepeneam și făceam un tam-tam și mai mare”, a declarat el.

„Nu cunosc persoana care m-a filmat, un binevoitor probabil… anul trecut, când am salvat un om de pe plajă, când era să facă infarct, nu m-a filmat nimeni, să arate că sunt un erou pentru România”, a mai spus el.

Fost șofer de TIR, taximetristul în vârstă de 42 de ani spune că nu știe deocamdată dacă va plăti amenda sau dacă o va contesta în instanță.

În urmă cu câțiva ani, doi soți au fost răniți la Costinești după ce un bărbat cu un jeep a intrat pe plajă și i-a lovit.

reduceri-emag

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG de până la 70% la toate produsele
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro
Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.