Un taximetrist a primit 55.000 de euro de la o femeie inventând mai multe povești și personaje

FOTO: birgl/Pixabay.com
FOTO: birgl/Pixabay.com

Un taximetrist din Cluj a reușit să păcălească o femeie să-i dea în mai multe tranșe 55.000 de euro. Cei doi s-au întâlnit în timpul unei curse. Femeia a început să-i povestească bărbatului întâmplări din viața personală. A aflat apoi că femeia are acces la sume de bani importante și i-a cerut 5.000 de euro sub pretextul că el nu este taximetrist, ci patronul firmei și are nevoie de bani ca să rezolve un accident rutier.

Apoi, în diverse situații, bărbatul a început să-i ceară alte sume de bani. Potrivit stiridecluj.ro, acesta și-a modificat vocea și s-a recomandat ba a fi procuror criminalist, ba colonel în Armata României și chiar președinte al CSAT pentru regiunea Ardeal. În total, bărbatul a reușit să ia 55.000 de euro.

Taximetristul a păcălit-o pe femeie spunându-i că soțul ei are probleme de natură penală și banii vor ajuta la rezolvarea acestora. Abia la un an distanță femeia l-a întrebat pe soțul ei dacă mai are probleme cu legea. Imediat după ce a vorbit cu soțul a mers la poliție pentru a depune o plângere.

Taximetristul a fost prins destul de repede și ar fi încercat să le spună inclusiv procurorilor o poveste. Acesta a spus că femeia i-a fost complice, de fapt, și că ar fi cumpărat chiar și otravă pentru a o pune în ceaiul soțului în cazul în care acesta nu era de acord cu divorțul. Taximetristul a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare și la plata a 44.870 de euro drept despăgubiri. Instanța a apreciat că primii 5.000 de euro au fost oferiți de bunăvoie, ca împrumut.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.