Un tânăr sărac din India a câștigat un milion de dolari la „Vrei să fii milionar”

India
Sushil Kumar primește un cec de la prezentatorul emisiunii

Un funcționar guvernamental sărman dintr-un stat foarte sărac al Indiei a devenit prima persoană care a câștigat un milion de dolari la versiunea indiană a concursului „Vrei să fii milionar?”, relatează BBC.

Întreaga presă din India este captivată de subiect, asemănând povestea câștigătorului de doar 26 de ani cu cea a protagonistului din filmul „Slumdog Millionaire”, în care un tânăr sărac lipit pământului câștigă premiul cel mare la concursul de cultură generală. Filmul a fost distins cu Premiul Oscar în anul 2008.

Sushil Kumar era operator pe calculator îrtr-un birou guvernamental unde câștiga 120 de dolari pe lună și își suplimenta veniturile până la 150 de dolari muncind ca meditator în orașul Motihari, din statul Bihar din estul Indiei. În urmă cu cinci luni tânărul se căsătorise. „Nici în visele mele cele mai îndrăznețe nu am crezut că pot face asta”, a spus el.

Nu avea bani nici de televizor

Familia lui era atât de sărmană încât nici nu avea un televizor, așa că pentru a urmări concursul tânărul se ducea la niște vecini. Vecinii săi au fost uimiți să îl vadă cum răspunde corect la nenumărate întrebări, așa că l-au convins să se ducă să își încerce norocul.

Sudhir Kumar, fratele câștigătorului, a spus că era convins că fratele său era bine pregătit pentru concurs. El a mai declarat că fratele lui era atât de informat deoarece asculta în mod frecvent radio BBC în limba hindi.

Drumul până la studioul din Mumbai unde se filmează show-ul a fost prima sa călătorie cu avionul și totodată prima vizită într-un mare oraș, a povestit Kumar.

Va înființa o bibliotecă și va plăti datoriile părinților

El și proaspăta lui soție au început să plângă în momentul în care prezentatorul concursului, celebrul actor indian Amitabh Bachchan, le-a oferit cecul în valoare de 50 de milioane de rupii (aproximativ un milion de dolari).

„Ai scris istorie. Tăria și hotărârea ta te-au făcut să ajungi atât de departe la acest concurs”, a spus Bachchan, potrivit FoxNews. Emisiunea a fost filmată marți și va fi difuzată săptămâna viitoare.

Kumar vrea să folosească banii pentru a plăti datoriile părinților, pentru a cumpăra o casă pentru familia sa și pentru a le da niște bani fraților săi astfel încât ei să poată să își pună pe picioare mici afaceri. De asemenea, a spus că va construi o bibliotecă în Motihari astfel încât copiii din orașul lui să aibă acces la cărți și la cunoașterea după care și el a tânjit toată viața.