Un tablou de Picasso, vândut cu un preț record

Picasso
Pictură de Picasso Foto:en.wikipedia.org

O pânză de-a celebrului artist Pablo Picasso a fost adjudecată ieri cu o sumă record în cadrul unei ședințe organizare de Casa Christie’s la New York, unde au fost doborâte 10 recorduri mondiale.

Tabloul „Femeile din Alger”, pictat în 1955 de către artistul spaniol, a fost vândut luni cu 179,3 milioane de dolari și reprezintă un record pentru o pânză de Picasso.

Deși fusese estimată la 140 de milioane de dolari, câțiva cumpărători anonimi au disputat-o timp de câteva minute bune, până când suma s-a oprit la 179,3 milioane de dolari, incluzând taxele pe care cumpărătorul le va achita casei de licitații .

Tabloul lui Picasso, realizat în semn de omagiu adus lui Henri Marisse, care a murit în noiembrie 1954, fusese vândut anterior la o licitație organizată de casa Christie’s în 1997 cu 32 de milioane de dolari.

Un alt Picasso, intitulat „Bust de femeie (femeie cu plasă de păr)”, s-a vândut cu 67,35 de milioane de dolari, cu 12 milioane mai mult decât fusese estimat.

De asemenea, și alte opere foarte cunoscute au fost licitate cu sume record. Creația de bronz „Om arătând cu degetul” a lui Giacimetti, înaltă de 1,77 metri, din care există doar șase mulaje în toată lumea, era estimată la 130 de milioane de dolari, dar a fost adjudecată în doar trei minute cu 141,28 de milioane de dolari și reprezintă un record mondial pentru o statuie. Astfel a fost depășit recordul deținut de o operă a aceluiași artist elvețian, „Bărbatul care merge I”, a fost adjudecată cu 103,93 milioane de dolari în 2010.

Recomandările editorilor GreatNews:

Rețeta longevității, dezvăluită de către cel mai în vârstă medic practicant din lume
Cultura de ricin. Un clujean a investit 1.500 euro și scoate profit de 36.000 euro/an
Ștampila va dispărea din România. În UE, o mai folosim doar noi și bulgarii

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.