Un spaniol e șocat de cel mai scump oraș din România: În Barcelona e mult mai ieftin

FOTO: randyjournalism/Pixabay.com
FOTO: randyjournalism/Pixabay.com

Un spaniol care trăiește de șapte ani în Cluj a decis să-și cumpere un apartament, după ce și-a întemeiat o familie. Însă, potrivit adevarul.ro, a constatat că prețul locuințelor de aici sunt mult mai scumpe decât cele din Palma de Mallorca sau Barcelona.

Miguel are 37 de ani şi a venit prima dată în România ca manager al unei firme spaniole. Iniţial ar fi trebuit să rămână doar doi ani, timp în care atribuţiile sale urmau să fie preluate de un român. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, glumeşte el, atrăgând atenţia că în aceşti ani a deprins nu doar limba, ci şi proverbele românilor, scrie adevarul.ro.

„M-am căsătorit aici cu o româncă, iar pentru că oraşul Cluj e foarte frumos şi e la un nivel mai ridicat decât restul ţării am decis să rămân aici. Îmi place România, îmi place mult Clujul, dar şi Oradea sau Braşovul, România chiar e o ţară frumoasă. Dar nu totul e idilic, aici m-am izbit şi de câteva lucruri ciudate”, spune el, pentru Adevărul.

Una dintre ciudățenii e reprezentată de prețurile foarte mari. „De multe ori văd în Cluj preţuri mai mari decât în Barcelona sau Palma de Mallorca. Ştiu că Clujul e al doilea oraş al ţării economic şi cultural vorbind, dar preţurile sunt oricum exagerate. De exemplu, când am vrut să-mi iau un apartament am realizat că preţurile sunt de multe ori mai mari decât cele din marile oraşe spaniole. Şi mai tare m-a uimit că erau apartamente la marginea oraşului la preţuri comparabile cu cele din zona centrală sau semicentrală din Barcelona. Când mi-a prezentat un agent imobiliar preţurile, am realizat că în Barcelona găseam la banii ăştia şi în centru”, a mai spus Miguel, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

FOTO: randyjournalism/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.