Un serviciu secret din România face angajări. Ce salarii se oferă și ce se cere de la candidați

Serviciul de Informații Externe (SIE) desfășoară în această perioadă o campanie de recrutări. Cei care doresc să lucreze ca ofițeri de informații pot aplica la locurile de muncă scoase la concurs dacă îndeplinesc o serie de condiții.

Salariul mediu net al ofiţerilor SIE este de aproximativ 3.000 Ron, se arată pe site-ul sie.ro: „Desigur, acest lucru implică faptul că salariul (solda) este ceva mai mic decât media la intrarea în profesie şi creşte pe măsura avansării în grad şi funcţie”.

Potrivit SIE, candidaţii selectați vor avea ocazia de a-și desfășura activitatea „într-o instituţie de excelenţă, unică în România”. De asemenea, vor avea „posibilitatea de valorificare a aptitudinilor personale într-un mediu stabil” și vor desfășura o „activitate interesantă, dinamică”.

Conform sie.ro, promovarea în carieră se va face pe baza competenţelor şi a performanţelor proprii, formarea profesională va fi una complexă, iar ofițerii vor face și cursuri de perfecţionare în limbi străine.

Angajatorul mai promite: posibilitatea de a desfăşura activităţi în exterior, în funcţie de performanţele profesionale şi necesităţile muncii; asistenţă medicală gratuită şi posibilităţi avantajoase de recuperare medicală şi odihnă; pachet salarial motivant, stabilit prin legislaţia privind drepturile angajaţilor din instituţiile bugetare; recompensarea muncii performante, prin acordarea unor prime sau sporuri la salariu.

Iată care sunt condiţiile generale de încadrare în SIE:

* Cetăţenia română şi domiciliul stabil în România.

* Intenţia de a candida pentru un post în SIE nu trebuie dezvăluită decât persoanelor autorizate să cunoască aceste aspecte. Statutul de cadru SIE este special, iar cunoaşterea calităţii reale poate periclita desfăşurarea misiunilor încredinţate şi siguranţa personală.

* Candidaţii trebuie să fie absolvenţi cu diplomă de licenţă ai unei instituţii de învăţământ superior acreditate. Pentru o carieră în unele activităţi de suport logistic, administrativ, secretariat, operator calculator şi pază se cer studii liceale. Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.

* Aspiranţii la o carieră în SIE trebuie să cunoască foarte bine cel puţin o limbă străină, pe care să o utilizeze în conversaţie, citit şi scris. De asemenea, să posede aptitudini pentru învăţarea altor limbi străine, în funcţie de necesităţile concrete ale SIE. Constituie un avantaj pentru încadrare cunoaşterea mai multor limbi străine sau a unei limbi rare.

* Un viitor specialist în domeniul informaţiilor externe trebuie să aibă calităţi şi aptitudini care să-i permită să stabilească şi să cultive cu uşurinţă relaţii personale. Cunoştinţele de cultură generală, adaptabilitatea, flexibilitatea, stăpânirea de sine reprezintă atuuri importante în procesul de selecţie.

* Este obligatoriu ca persoanele care aspiră la o carieră în SIE să nu fi suferit condamnări penale sau să se afle în preocuparea autorităţilor române sau internaţionale pentru încălcarea legii. De asemenea sunt incompatibili candidaţii care fac parte din organizaţii interzise de lege sau din organizaţii secrete, precum şi cei care sunt consumatori de droguri sau dependenţi de alcool.

* Neimplicarea politică reprezintă un principiu de bază al activităţii SIE. În consecinţă, angajaţilor SIE nu li se permite să fie înscrişi în partide, organizaţii politice, sindicale sau să desfăşoare activităţi de natură politică.

* Candidaţii trebuie să fie rezistenţi la eforturi fizice şi intelectuale, să corespundă criteriilor medicale stabilite pentru domeniul în care urmează să-şi desfăşoare activitatea.

* Pentru domeniul operativ limita maximă este de 35 de ani.
Pentru domeniul pază limita maximă este de 30 de ani.

* Să posede permis de conducere categoria B.
Să aibă cunoştinţe de operare pe calculator.
Angajarea în SIE presupune relocarea în Bucureşti.
Dincolo de cerințele generale, SIE are și o serie de cerințe specifice pentru fiecare dintre domeniile în care angajează.

Cerinţe specifice pentru operativ:

* Absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate.

* Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.

*Vârsta limită este de 35 de ani.

* Pentru angajarea în domeniul operativ candidatul trebuie să dispună de o inteligenţă peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaţionare, abilitate de comunicare, exprimare bogată, fluentă şi elevată, atât în vorbire cât şi în scris.

sie
SIE face recrutări. Foto: sie.ro

* De asemenea, disponibilitatea de a lucra în străinătate este obligatorie.

* Acest domeniu necesită creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua şi de a lua decizii, precum şi asumarea responsabilităţii.

* Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie, iar cunoştinţele de limbi străine rare reprezintă un avantaj.

* Timpul de lucru este flexibil.

Test de cultură generală. 20 de întrebări pentru cei care vor să devină ofițeri SRI

Cerinţe specifice pentru analiză strategică:

* Absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate.

* Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.

* Pentru a ocupa un post în acest domeniu, candidatul trebuie să aibă inteligenţă de nivel superior, cunoştinţe foarte bune de cultură generală, capacitate de analiză, sinteză, elaborare şi interpretare a informaţiei, exprimare clară şi concisă a ideilor.

* Necesitatea de perfecţionare pe acest post impune interesul persoanei pentru dezvoltarea continuă, precum şi aptitudini de învăţare şi comunicare de nivel superior.

* Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie.

* Pentru anumite specializări există posibilitatea desfăşurării activităţii în ture.

Cerinţe specifice pentru specialişti (IT, limbi străine, financiar, juridic, resurse umane, psihologie, medical):

* Absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate sau după caz, cu diplomă de bacalaureat al unei instituţii de învăţământ liceal acreditate.

* Recrutarea şi selecţia se realizează în funcţie de existenţa unor posturi vacante în Serviciu şi are la bază performanţele universitare, licenţele şi acreditările deţinute, precum şi experienţa profesională acumulată în domeniul de specialitate.

* Domeniul impune capacitate de adaptare, rezistenţă la stres, atenţie concentrată şi distributivă, perseverenţă, dorinţa de perfecţionare continuă, un bun echilibru psihoemoţional, capacitate de a lucra pe proiecte cu asumarea responsabilităţii.

* Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie.

Cerinţe specifice pentru protecţie:

* Absolvent cu diplomă de bacalaureat al unei instituţii de învăţământ liceal acreditate.

* Vârsta limită este de 30 de ani.

* Pentru a ocupa un post în acest domeniu, candidaţii trebuie să aibă memorie vizuală, o bună percepţie a spaţiului şi timpului, aptitudini de comunicare, capacitate de a evalua şi lua decizii, viteză bună de reacţie şi minime abilităţi tehnice.

* Disponibilitatea de a lucra în exterior este obligatorie.

* Candidaţii pentru încadrare trebuie să aibă o înălţime de minim 1,70 m şi să fie apţi din punct de vedere al pregătirii fizice, psihologic şi medical.

* Activitatea se desfăşoară în ture.

AICI puteți aplica la locurile de muncă din cadrul SIE.

reduceri emag

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Reduceri eMAG la frigidere și mașini de spălat
Ce salarii sunt la Carrefour, Kaufland, Billa, Cora și Auchan
Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor