Un român puternic. Andrei Gag a câștigat argintul la Universiadă

Andrei Gag a stabilit un nou record național la aruncarea greutății (facebook)
Andrei Gag a stabilit un nou record național la aruncarea greutății (facebook)

Andrei Gag a adus prima medalie pentru atletismul românesc la Universiada de la Gwangju: argint la aruncarea greutății.

Andrei Gag, deținătorul cel mai bun rezultat al sezonului dintre cei 18 finaliști de la Gwangju, era unul dintre favoriții probei de aruncarea greutății de la Universiada din Coreea de Sud.

Studentul Universității Ștefan cel Mare din Suceava reușise să arunce greutatea la 20,69 metri, în urmă cu o lună, la Lisabona, însă azi nu a reușit să se apropie de această performanță și din cauza condițiilor meteorologice potrivnice.

Andrei Gag (24 de ani) avea în palmares și o medalie de argint la Campionatele Mondiale de Atletism la tineret, însă în proba de aruncarea discului.

Arădeanul a început în forță competiția de azi, disputată pe o ploaie măruntă, sub privirile câtorva sute de spectatori. Prima încercare a fost de 19,75 metri, propulsându-l pe puternicul român pe locul doi provizoriu.

Andrei Gag a coborât un loc, după ce indianul Inderjeet Singh a izbutit cea mai bună aruncare a competiției: 20,27 metri.

Românul a revenit pe locul doi la ultima încercare, când a reușit 19,92 metri, suficientă pentru a obține argintul. Bronzul i-a revenit rusului Bulanov, a cărui primă încercare a fost și cea mai valoroasă: 19,84 metri.

România mai cucerise trei medalii la Gwangju 2015, toate la judo. Alexandra Florian a obținut argintul la categoria sub 52 de kilograme, în timp ce uriașul Vlăduț Simionescu a obținut bronzul la plus 100 de kilograme și în turneul open.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: