Un român a obținut o decizie fără precedent în justiția spaniolă

zugrav
Foto: Lukeroberts via Wikimedia Commons

Un tribunal din Palma de Mallorca, capitala provinciei Insulele Baleare din Spania, a recunoscut dreptul unui muncitor român de a încasa 28.000 de euro pentru munca prestată pe baza unei înţelegeri verbale, informează corespondentul postului de televizune Digi24.ro la Madrid.

Românul, de profesie zugrav, s-a înţeles cu un localnic pentru renovarea unei case. Înţelegerea verbală era să fie plătit cu 16,5 euro pentru fiecare oră de muncă efectuată atât de el, cât şi de alţi doi români care făceau parte din echipa sa.

Însă proprietarul casei a refuzat să respecte înţelegerea iniţială, așa că românul s-a adresat justiţiei.

Judecătorii din Palma de Mallorca i-au dat dreptate şi au dat o sentinţa în premieră pentru justiţia spaniolă: „recunoaşterea unei înţelegeri verbale”, mai notează digi24.ro.

Datele arată că în anul 2014 în Spania trăiau în jur de 800.000 de români, potrivit hotnews.ro. Românii reprezintă cea mai numeroasă minoritate din Spania, însă numărul acestora a început să scadă în ultimii ani din cauza crizei economice traversate de această țară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, pentru necalificați. Salarii de peste 2.000 de euro
Locuri de muncă în Germania și Olanda. Se caută oameni în construcții și instalatori
McDonald`s face angajări. Iată ce posturi sunt disponibile

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.