Un român de 22 de ani, în Topul Forbes al celor mai valoroși tineri europeni

Cornel Amariei. Foto: news.microsoft.com

Cornel Amariei, în vârstă de 22 de ani, a fost inclus de revista “Forbes” în celebrul top al celor mai promițători 30 de tineri cu vârste sub 30 de ani („30 under 30”) din Europa, la categoria „Industrie”.

Totodată, Cornel Amariei a fost ales de revista „Forbes” drept liderul grupului de tineri din acest domeniu, fiind cel care deschide lista celor mai buni tineri europeni din industrie.

Inventator și inginer, Cornel Amariei a construit Lumen, un dispozitiv care folosește un scanner 3-D și senzori cu vibrații care îi ajută pe nevăzători să se deplaseze fără ajutorul altcuiva. Cu ajutorul acestor ochelari nevăzătorii pot identifica obstacolele. Scannerul 3-D folosit cartografiază mediul înconjurător, iar apoi datele colectate sunt „traduse” într-un tablou de vibrații pe care persoana le simte pe frunte, avertizând-o astfel în privința posibilelor pericole.

Totodată, Cornel Amariei este cercetător și inginer la Continental Automotive, o companie din Germania care produce șasiuri, sisteme de propulsie și frâne pentru producători de mașini precum Daimler, Ford și Volkswagen.

La Continental Automotive, Cornel Amariei conduce departamentul de senzori și de inovație în domeniul autonomiei mașinii.

Cornel Amariei a terminat Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, iar apoi a studiat la Universitatea „Jacobs” din Bremen, Germania.

Listele „30 sub 30” sunt realizate în fiecare an de revista „Forbes” și îi prezintă pe cei mai buni tineri antreprenori, lideri sau creatori talentați din 20 de domenii, de la artă și sport la finanțe, educație sau media.

cornel amariei
Cornel Amariei (în dreapta fotografiei) a fost inclus pe lista celor mai promițători 30 de tineri europeni din industrie. Foto: Facebook Cornel Amariei
cornel amariei
Cornel Amariei. Foto: Facebook Cornel Amariei

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei
Locuri de muncă în depozite din străinătate. Plata ajunge la 2.300 de euro, avantaje pentru căsătoriți
Povestea copiilor care se nasc în aer. Ce se întâmplă dacă vii pe lume într-un avion

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.