Un român a cucerit Moscova cu sabia

Tiberiu Dolniceanu (dreapta) este unul dintre cei mai buni sabreri ai lumii (wikipedia.org)
Tiberiu Dolniceanu (dreapta) este unul dintre cei mai buni sabreri ai lumii (wikipedia.org)

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a câștigat etapa de Grand Prix de la Moscova, primul succes major al excelentului sportiv român din acest sezon.

Dinamovistul în vârstă de 27 de ani, fost câștigător al tiltului mondial cu echipa României și campion european la individual, a făcut senzație la Moscova, unde și-a apărat titlul câștigat anul trecut.

Tiberiu Dolniceanu și-a început aventura în capitala Rusiei cu o victorie în fața venezueleanului Jesus Carvajal (15-9). A urmat un favorit local, rusul Ilya Motorin, de care românul dispus cu 15-10. După ce a trecut de neamțul Nicolas Limbach (15-11), un fost campion mondial la individual, sabrerul român l-a învins și pe canadianul Joseph Polossifakis, duelul încheindu-se cu același rezultat.

În semifinale, Tibi a câștigat tușa de aur în confruntarea cu Aron Szilagyi, nimeni altul decât campionul olimpic în exercițiu la sabie. În finală, adversarul românului a fost germanul Matyas Szabo.

Fiul româncei Reka Lazăr-Szabo, o fostă campioană mondială la floretă, și a lui Vilmoș Szabo, care pregătește echia de sabie a Germaniei, a fost învins de Dolniceanu cu 15-11.

Este primul succes al sezonului pentru cel mai valoros sabrer român al momentului, care mai ajunsese o dată în finală, la Cupa Mondială de la Varșovia, însă cedase în fața sud-coreeanului Gu Bon-gil.

Tiberiu Dolniceanu se va întoarce la Moscova la mijlocul lunii iulie, când capitala Rusiei va găzdui Campionatele Mondiale, cea mai importantă competiție a anului din scrimă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de călătorii. Se caută fotografi, ghizi, manageri
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia