Un român a câștigat marele premiu la Loto de 14 ori. Acum, trăiește într-un adevărat paradis

Românul Ștefan Mandel a reușit să câștige peste 30 de milioane de dolari la Loto, după ce a câștigat marele premiu de 14 ori. Însă, și investițiile au fost pe măsură. 

După ce a câștigat premiul la Loto 6/49, în România, Mandel a emigrat alături de familie în Australia. Cum în Australia nu era același sistem de joc, economistul cu pregătire de matematician a fost nevoit să adapteze formula sa câștigătoare.

Metoda lui Mandel presupune cumpărarea unui număr foarte mare de bilete. El a atras mai mulți investitori de partea sa, reușind să câștige marele premiu de 12 ori. Aceste reușite au atras atenția autorităților, care l-au cercetat, dar nu au găsit nimic ilegal.

Totuși, deoarece au considerat că Mandel folosește metode împotriva spiritului jocului, ei s-au folosit de câteva pârghii legale, adăugănd reguli menite să blocheze aceste metode.

Mandel nu s-a lăsat, însă, și a reușit să mai câștige un mare premiu, al 14-lea, la Loteria din Virginia, Statele Unite.

Victoria din România, biletul de ieșire din țară

Formula lui Mandel viza descoperirea a cinci dintre cele șase numere ce urmau a fi extrase. La sfârșitul anilor 50, Mandel a jucat la Loto alături de 3 prieteni și mizau pe câștigarea premiului la categoria a doua. Însă, spre surprindere sa, au câștigat marele premiu, în valoare totală de 72.783 lei. Potrivit economistului român, suma reprezenta salariul său pe 18 ani.

Cu bani în buzunar, Mandel a găsit calea de a ieși din țară. Fiind evreu, prima sa dorință a fost să ajungă în Israel. A dat mită unor oficiali din Ministerul de Externe și a reușit să plece.

După câțiva ani, a urmat o nouă mutare, din Israel în Australia. Ajuns la Antipozi, Mandel putea să joace atât la loteriile australiene, cât și la unele loterii britanice, notează siteul lotterycritic.com.

12 mari premii în Australia

Mandel a câștigat 12 mari premii, iar după fiecare câștig autoritățile au adăugat noi și noi legi care puneau piedici în calea metodei, de altfel perfect legală, a lui Mandel.

După al 12-lea câștig în Australia, Mandel s-a gândit că e vremea pentru o schimbare de ”peisaj”. Nu s-a mutat în Statele Unite, dar a pus ochii pe o loterie din Virginia. A cumpărat toate combinațiile posibile, circa 7,1 miloane, plătind milioane de dolari din banii investitorilor australieni. A câștigat 27 de milione de dolari la categoria I, plus zeci de premii de categoria a II-a, plus mii de premii mai mici.

Arestat în Israel

După acest nou câștig – al 14-lea său mare premiu – Mandel a părut că face un pas înapoi. Însă, în 2004, numele său a apărut din nou în presă. El fusese arestat și, apoi, condamnat în Israel, pentru fraudă. Motivul? A încercat să replice ingineria financiară de la loteria din Virginia, dar nu le-a oferit investitorilor cote pentru câștig.

Și-a ispășit pedeapsa, iar apoi a plecat în Vanuatu, stat insular din Pacificul de Sud. În prezent, trăiește tot în acest stat, într-o casă de pe plajă.

Puteți juca online la loterii din întreaga lume cu ajutorul loteriilor online. Una dintre cele mai mari astfel de loterii este AICI.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.