Un radar din România a prins 2 cai care pășteau cu 104 km / h

cai radar
Imaginile surprinse de radar arată 2 cai care pasc la viteza de 104 km / h. Foto: Poliția Română

O femeie din Iaşi a câştigat un proces cu Poliţia Rutieră după ce a demonstrat că radarul care i-a înregistrat viteza nu funcționa corect. Filmarea în baza căreia ieşeanca a fost amendată arată că doi cai care pasc ar circula cu o viteză de 104 kilometri la oră, informează adevarul.ro.

Judecătorii au decis să anuleze sancțiunea aplicată femeii. Potrivit acestora, „există dubii serioase asupra calităţii înregistrării efectuate cu aparatul radar”.

Instanța a anulat amenda de 945 de lei, precum şi măsura suspendării permisului.

Florentina M. a a dat în judecată Poliția Rutieră după ce a fost amendată şi i-a fost suspendat permisul de conducere. Femeia a susținut că nu a încălcat legea și a invocat în instanţă faptul că aparatul radar care i-a filmat maşina a indicat 3 viteze diferite într-o singură secundă.

În apărarea ei, femeia a folosit ca probă chiar imaginile surprinse de aparatul radar în baza cărora a fost sancţionată, care au fost depuse la dosar de poliţişti.

„Astfel din imaginile «stop cadru», nr. 9, 10 şi 11, se observă (…) că la ora 16:56:10, deci în timpul aceleiaşi secunde, autoturismul petentei a fost surprins în ordine cronogică, la diferenţă de câteva sutimi de secundă, circulând mai întâi cu viteza de 101 km/h, apoi cu 61km/h şi după aceea cu 99 km/h“, se arată în documentele depuse la dosar, potrivit adevărul.ro.

De asemenea, se precizează că la un moment dat aparatul radar surprinde doi cai care stau pe marginea şoselei şi în dreptul cărora este indicată viteza de 104 km/h.

Florentina M. a fost oprită pe 9 august 2015, în jurul orei 17.00, în timp ce conducea pe raza localităţii ieşene Podu Iloaiei. Agentul care a oprit-o i-a comunicat că a depăşit cu 51 de kilometri viteza legală, spunându-i că a fost surprinsă conducând cu 101 km/h în localitatea Sârca.

Pe tot parcursul procesului, Florentina M. a susținut că nu a circulat cu viteza respectivă în localitate și că s-a aflat cu siguranță în afara acesteia: „Niciodată nu circulăm în localitate cu viteză, cu atât mai mult cu cât aveam în maşină doi copii minori. Cu siguranţă ne aflam în afara localităţii“.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Medicul de geniu fotografiat în metrou: Am renunțat la mașină. Simt nevoia de mișcare
Rabla 2016. Reduceri importante pentru cei care vor o mașină electrică
Bicicleta-mașină. O idee excelentă pentru cicliștii care vor mai mult – VIDEO
„Lupul electric”, prima mașină eco românească produsă în serie

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.