Un primar maghiar a făcut un film de acțiune în care îi amenință pe refugiați

Primarul maghiar Laszlo Toroczkai le-a pus gând rău refugiaților (Facebook)
Primarul maghiar Laszlo Toroczkai le-a pus gând rău refugiaților (Facebook)

Primarul unei mici localități din sudul Ungariei a decis să transmită personal un mesaj miilor de imigranți care vor să ajungă în Vestul Europei.

Laszlo Toroczkai, un ultranaționalist cu o afinitate pentru dramatism, a postat, pe Facebook și Youtube, un clip care se numește ”Mesaj pentru imigranții ilegali din Ungaria”. În film, politicianul amenință cu arestul orice refugiat care trece granița ilegal și arată forțele de securitate ale localității într-un stil rupt parcă din filmele de acțiune americane.

Toroczkai, care este primarul localității Asotthalom, le arată apoi migranților că drumul cel mai drept spre Germania nu este prin Serbia și Ungaria, ci prin Croația și Slovenia. El nu menționează, însă, că traseul care ocolește țara sa este mult mai dificil, peisajul fiind unul predominant montan.

”Ungaria e o alegere proastă”, spune primarul la finalul clipului: ”Asotthalom este cea mai proastă”.

Filmul a fost promovat de colegii lui Laszlo Toroczkai din partidul de extremă dreapta Jobbik. Înainte să fie ales primar în Asotthalom, o comună cu aproximativ 4.000 de locuitori aflată lângă granița cu Serbia, Toroczkai devenise faimos în Ungaria pentru opiniile sale extremiste.

El nu recunoaște granițele actuale ale țării sale, dorind ca teritoriile cedate în urma Primului Război Mondial, printre care și Transilvania, să revină Ungariei.

Cu toate că filmul său condamnă trecerea ilegală a granițelor, Toroczkai a fost bătut de naționaliștii sârbi în 2008, după ce a ajuns ilegal în provincia sârbă Vojvodina pentru a participa la un marș al comunității maghiare.

Dacă v-au plăcut fotografiile, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: