Ca să salveze comunitatea care mai număra doar 18 suflete, primarul localității Megyer, Ungaria, a dat un anunț cel puțin inedit la mica publicitate. Cu un preț pe care cineva cu dare de mână l-ar da pe un apartament prezidențial într-un hotel de cinci stele – 700 de euro pe zi – se pot închiria toate facilitățile pe care le oferă mica localitate.

Și ca bonus – postul de adjunct al edilului.  Funcția i-ar permite chiriașului să schimbe și numele străzilor după plac.

Satul are patru străzi, două asfaltate, două pietruite, primărie, centru cultural, autobuz și șapte case țărănești. Primarul Kristof Pajer pune la bătaie și cei șase cai ai administrației locale, două vaci, trei oi, păsări, dar și patru hectare de teren arabil.

„Meyer a fost întotdeauna o localitate mai săracă, însă și-a păstrat tot timpul atmosfera rustică. Sper ca prin acest anunț să-și mai revină această localitate, însă cel mai important e să fie în centrul atenției”, a mai declarat primarul, în vârstă de 42 de ani, care s-a îndrăgostit de sat în urmă cu zece ani.

Satul, aflat la o distanță de 180 de km de Budapesta, ar fi fost părăsit de localnici, relatează The Guardian. Exodul oamenilor din zonele rurale este însă o problemă cu care se confruntă multe localități, chiar și în țara noastră.

FOTO: gregoriosz/Flickr

Recomandările editorilor GreatNews:

Google Street View te invită la o croazieră virtuală pe Dunăre
Povestea fabuloasă a celui mai generos falsificator de artă
100 de zile fără Băsescu: „Sunt pensionar și postez pe Facebook!”