100 de zile fără Băsescu: „Sunt pensionar și postez pe Facebook!”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, la B1 TV, că e adevărat faptul că „pensia îi priește”, așa cum a afirmat Klaus Iohannis.

„N-am văzut declarația, pentru că eu azi am terminat să mă mut, deci am preocupări mult mai înalte legate de o operațiune în care, dacă vreți o comparație, când e să divorțezi, ori zugrăvești, ori te muți, nervii sunt întinși la maxim când faci astfel de operațiuni. Vă mărturisesc că n-a spus niciun neadevăr. Sunt pensionar și postez pe Facebook, sunt pensionar după 44 de ani și 6 luni de muncă.

Suficient ca să ai dreptul să mergi la pensie, mi s-a părut o notă de dispreț pentru pensionari, o mare greșeală politică.

În ceea ce privește postatul, Dumnezeu să mă ierte, dacă cineva îl întrece pe Iohannis la postat în Românica”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a declarat că s-a mutat provizoriu într-o casă din Scroviștea, care are „patru camere, dintre care un dormitor, un birou și o sufragerie”. Băsescu a spus că se va muta în vila de pe strada Gogol, pe care i-a oferit-o Guvernul, după ce aceasta va fi renovată.

Cu ocazia împlinirii a 100 de zile de la preluarea mandatului de președinte, într-o conferință de presă, Klaus Iohannis a fost întrebat de un jurnalist cum comentează faptul că Băsescu i-a cerut să nu valideze numirea lui Eugen Teodorovici în funcția de ministru al Finanțelor.

Klaus Iohannis a răspuns că nu a vorbit despre acest lucru cu Traian Băsescu. „Nu m-am întâlnit cu el, nu i-am solicitat absolut nimic, nu am discutat nici de reședință, nici de politică. Dacă e vorba de sfaturi, constatăm că fostului președinte îi priește pensia, e foarte vocal și postac, îi doresc să fie sănătos”, a spus Klaus Iohannis.