Un polițist român a refuzat o mită de 1.000 de euro

Un polițist de la investigarea criminalităţii economice din județul Mureş a refuzat o mită de 1.000 de euro pe care i-o oferise un bărbat în vârstă de 26 de ani pentru ca omul legii să nu își îndeplinească atribuţiile de serviciu într-un dosar penal, relatează adevarul.ro.

Tânărului i s-a organizat un flagrant delict și a fost prins de poliţişti chiar în timp ce dădea 1.000 de euro mită. Acesta intenţiona să-l convingă pe poliţistul de la investigarea criminalităţii economice din Mureş să nu extindă cercetările faţă de el.

Domiciliul celui în cauză a fost percheziţionat, iar bărbatul a fost reţinut. La locuința acestuia au fost găsite mai multe documente care au fost ridicate de autorități.

Polițistul român care a refuzat o mită de 80.000 de euro

Bărbatul a fost surprins în timp ce dădea șpaga de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, care au acționat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, împreună cu ofiţeri din cadrul D.G.A. Mureş.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Profesor universitar doctor cu greșeli de neiertat la ortografie: „cativa fulgi Ne umezesc obraji !”
Lecția dată de cel mai sărac președinte din lume în plină criză a refugiaților
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Ce joburi sunt disponibile pentru medici
eMAG Stock Busters. Cele mai mari reduceri din septembrie

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.