Un oraș anunță că începe pregătirea pentru Crăciun: Va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa

Primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, anunță că au început pregătirile pentru Crăciun și transmite că până la jumătatea lunii noiembrie, toate ornamentele vor fi instalate.

De altfel, pregătirile pentru târgul de Crăciun au început în Craiova chiar din vară.

„Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun. De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea.

Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.

Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România.

În premieră, barurile , restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților.

La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”, transmite primarul Lia Olguța Vasilescu.

Edilul Craiovei mai spune că târgul va fi plasat „în topul european al piețelor de Crăciun, fără îndoială”. Bradul care va fi în Piața Mihai Viteazul va avea peste 20 de metri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.