Un nou model Renault, lansat în România

Renault Kadjar

Renault a lansat oficial în România modelul Kadjar, primul crossover Renault în segmentul C. Prețurile pentru Renault Kadjar pornesc de la 18.200 euro, cu TVA inclus pentru versiunea Life Energy TCe 130, se arată într-un comunicat al producătorului francez.

Cu noul Kadjar, Renault continuă explorarea unui nou segment de piață (C), marcat de un ritm de creștere accelerat în ultimii ani și își completează gama de crossovere alături de Captur (segment B) și Koleos (segment D).

Kadjar este construit pe o platformă comună a Alianței Renault-Nissan, creată în 1999 și care a vândut 8,4 de milioane de vehicule în aproape 200 de țări în anul 2014. Alianța Renault-Nissan este al 4-lea grup auto mondial.

Construcția Renault Kadjar se bazează pe o platformă comună a celor doi constructori: platforma CMF C/D a Alianței Renault-Nissan.

Rezultatul a patru ani de dezvoltare comună și testată deja în cazul a 3 modele ale Renault și Nissan, platforma CMF C/D demonstrează expertiza Alianței pe segmentul vehiculelor crossover.

Implicarea Renault se evidențiază în domeniul proiectării și fabricației suspensiilor spate, precum și a transmisiei.

De asemenea, cu tracţiune 4×4 sau 4×2, Kadjar se adaptează natural drumurilor lungi sau traseelor urbane.

Noul crossover Renault Kadjar este disponibil cu tracțiune 4×4 sau 4×2, fiind proiectat să răspundă cerințelor clienților din segmentul din care face parte.

Transmisia integrală oferă o motricitate evoluată, prin utilizarea celor trei moduri de utilizare (Auto, LOCK și 2WD) ce permit selectarea transmisiei ideale în orice situație.

În versiunea 4×2, Kadjar poate fi prevăzut în opțiune cu sistemul Extended Grip ce sporește aderența la drum în condiții dificile.

Noul crossover dispune de camera video spate pentru deplasarea în marșarier și sistemul de asistență la efectuarea parcărilor.

În funcție de versiune, Renault Kadjar propune o serie de echipamente inovatoare și practice, precum asistența la frânarea de urgență, alerta în cazul depășirii benzii de circulație, recunoașterea semnelor de circulație cu alertă pentru limitarea vitezei.

Renault Kadjar dispune de trei motorizări Energy adaptate nevoilor clienților care își doresc performanță, consum redus de combustibil și un nivel scăzut al emisiilor de CO2.

Kadjar se poziționează la cel mai ridicat nivel în segment cu motorizarea diesel Energy dCi 110. Acest motor afișează un consum de 3,8 l / 100 km și emisii de CO2 de 99 g / km atât în versiunea asociată unei cutii de viteze manuale, cât și pentru cutia de viteze automate cu dublu ambreiaj (EDC). Gama este completată de motorul Energy dCi 130 și de Energy TCe 130.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Primii pepeni românești ajung în supermarketuri și la export

Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!
Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia