Primii pepeni românești ajung în supermarketuri și la export

Se culeg primii pepeni românești sursa foto: Facebook Pepeni Dăbuleni

Agricultorii din Dăbuleni au început zilele acestea să adune primii pepeni, care au ajuns deja în piețe.

O parte din producția de pepeni de la Dăbuleni va fi vândută în hipermarketurile din România, dar și în cele din Polonia sau Cehia.

Pepenii românești vor fi vânduți la export datorită extinderii programului „Dor de gust”. Programul a fost creat anul trecut în urma unui parteneriat dintre două asociaţii de fermieri şi grupul iranian Agricover.

„36 de producători din zonele Dăbuleni, Gheorghe Doja, Pogoanele, Săgeata şi Insurăţei au optat, până acum, să îşi valorifice producţia de pepeni prin programul Dor de Gust. Estimăm că numărul acestora va creşte pe parcursul desfăşurării campaniei. Pepenii vor fi livraţi în reţelele partenere ale programului Dor de Gust, şi anume: Kaufland, Lidl, Carrefour, Selgros şi Penny. Totodată, pentru a asigura desfacerea optimă a producţiei fermierilor vizăm exportul de pepeni către Polonia şi Cehia”, a declarat Ştefan Bucătaru, director general Agri-Business, Agricover, pentru economica.net.

În prezent, producătorii vând kilogramul de pepeni cu un preț cuprins între 1 și 1,2 lei, dar aceștia se vor ieftini pe măsură ce se va intra în sezon.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!
Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia