Un miracol de Crăciun. Un imigrant salvat de la înec a câștigat la Loto în Spania

Senegalezul Ngame este unul dintre norocoșii sfârșitului de an (Captură Youtube)
Senegalezul Ngame este unul dintre norocoșii sfârșitului de an (Captură Youtube)

Un șomer din Senegal a câștigat o parte din fondul de premiere al mega-loteriei anuale El Gordo, care a fost de peste două miliarde de euro în acest an.

Senegalezul, al cărui prenume este Ngame, fusese salvat de paza de coastă spaniolă în urmă cu opt ani, în timp ce plutea în derivă, alături de alți imigranți africani.

Rămas de curând fără ocupație, bărbatul a câștigat 400.000 de euro la loteria de Crăciun, fiind unul dintre cei 1.600 de posesori de bilete câștigătoare. Printre ei a fost și o româncă, după cum puteți citi AICI.

Biletele câștigătoare, cu seria 79140, au fost vândute în orașul Roquetas de Mar, în provincia Almeria, acolo unde s-a stabilit senegalezul în vârstă de 35 de ani, alături de soția sa, care l-a însoțit în periculoasa călătorie în Oceanul Atlantic.

”Nu pot să cred. Vă spun că au fost zile în care nu aveam împreună nici măcar cinci euro”, a spus imigrantul pentru presa locală.

Ngame și-a amintit și de clipele de groază pe care le-a trăit în urmă cu opt ani, când a ajuns în Spania, via Maroc.

”Eram 65 de oameni în barcă. Vreau să le mulțumesc spaniolilor că ne-au salvat”, a spus senegalezul, care a muncit la mai multe ferme și sere în apropiere de Almeria, însă a fost concediat, scrie The Guardian.

Loteria de Crăciun din Spania se desfășoară fără întrerupere din 1812. Este o tradiție foarte importantă pentru spanioli, care cumpără bilete în masă. Un tichet costă 20 de euro, iar la ghișee se formează cozi cu săptămâni înainte de extragere.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: