Un medic a fost bătut în centrul orașului pentru că „mergea încet”

Medicul Daniel Rusu FOTO: Ziarul de Iași
Medicul Daniel Rusu FOTO: Ziarul de Iași

Un medic anestezist de la Institutul Regional de Oncologie Iași a fost bătut în urmă cu două săptămâni în dreptul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, medicul a ajuns la spital cu trei fracturi la nivelul feței, a fost supus la operații complicate și va rămâne cu semne.

Agresorul s-a enervat pentru faptul că se grăbea să parcheze, iar medicul, care vorbea cu soția la telefon, ar fi mers prea încet. Șoferul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, a coborât și l-a lovit cu pumnul în față de mai multe ori, până a căzut. În apropiere au fost mai mulți martori care au văzut scena, iar unul a sunat la 112.

Potrivit medicului, agresorul ar fi un fost boxer, a plecat imediat după ce l-a pus la pământ și s-a întors după 10 minute, și-a cerut scuze și și-a motivat gestul spunând că a fost „nervos”.

„E trist că poţi fi agresat în centrul oraşului, în plină zi şi cu 20-30 de oameni în jurul tău. E foarte trist că în aceste săptămâni care au trecut colegii mei au trebuit să facă sacrificii imense pentru ca programul operator să poată fi făcut şi pacienţii bolnavi de cancer să nu aibă de suferit. În locul meu putea fi un copil sau un bătrân, şi consecinţele puteau fi foarte grave. Am văzut oameni murind din mai puţin”, a declarat medicul Daniel Rusu, citat de ziaruldeiasi.ro.

După două săptămâni de la incident, agresorul este în libertate, iar reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au declarat doar că se fac cercetări și „în funcție de cele stabilite se vor lua măsurile legale care se impun”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.