Un inginer ucrainean s-a sacrificat aruncând în aer podul pe care se afla pentru a-i opri pe ruși

inginer pod aruncat în aer
Sursa: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei (Facebook)

Un inginer al unui batalion ucrainean a aruncat în aer un pod când încă se afla pe acesta pentru a-l distruge și a încetini astfel avansul trupelor rusești, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Incidentul a avut loc în Istmul Crimeii, numit și Istmul Perekop. Acesta este o fâșie îngustă de 5-7 kilometri lățime de pământ care leagă Peninsula Crimeea de Ucraina. Istmul este situat între Marea Neagră la vest și Marea Azov la est.

Informația fost transmisă pe rețeaua de socializare Facebook.

Iată întreaga postare a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei:

EROII PREZENTULUI. Am aruncat în aer podul împreună cu mine

#stoprussia

În această zi grea pentru țara noastră, în care poporul ucrainean respinge ocupanții ruși în toate direcțiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeii, unde un batalion separat de pușcași marini a întâlnit unul dintre primii inamici.

Pentru a opri înaintarea coloanei tancurilor, s-a decis aruncarea în aer a podului rutier Genicheski.
Vitalii Volodimirovich Skakun, un inginer al unui batalion separat, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină.

Podul era minat, dar nu a avut timp să plece. Potrivit colegilor, Vitalii a luat legătura și a spus că aruncă în aer podul. Imediat s-a auzit o explozie. Fratele nostru a murit. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis unității să redistribuie și să organizeze apărarea.

Comandamentul Marinei va solicita Înaltului Comandament să acorde premiul de stat marinarului Skakun Vitalii Volodimirovich.

Ocupanți ruși, să știți că pământul va arde sub picioarele voastre! Ne vom lupta cât vom trăi! Și cât vom fi în viață ne vom lupta!

inginer pod aruncat în aer
Sursa: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei (Facebook)

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.