Un fost parlamentar a fost condamnat la închisoare pentru că a împărțit pui în timpul alegerilor

Florin Popescu (exclusivdb.ro)
Florin Popescu (exclusivdb.ro)

Fostul deputat PDL Florin Popescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție și mită electorală, bazat pe evenimente petrecute la alegerile locale din 2012.

Florin Popescu a fost găsit vinovat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Fostul președinte al PDL Dâmbovița a făcut uz de influență și i-a solicitat unui om de afaceri 70 de tone de pui. Apoi, a împărțit puii în timpul campaniei electorale.

Decizia nu este definitivă, iar Florin Popescu a negat mereu acuzațiile. Chiar și așa, instanța supremă a decis şi confiscarea sumei de 485.500 de lei din conturile fostului parlamentar.

Folosindu-se de influența sa, ca vicepreședinte PDL la nivel național, Popescu a obținut numeroase foloase necuvenite.

„Acestea au constat în cantitatea de 60.992,2 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița”, susțin procurorii DNA, citați de Digi 24.

În 25 aprilie 2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului, până la concurența sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile, ce aparțin deputatului, din Târgoviște.

DNA a cerut Camerei Deputaților să aprobe arestarea preventivă a deputatului, dar cererea a fost respinsă.

Recomandările GreatNews