Un elev notat cu 5,65 la BAC cere demisia ministrului Educației. Ce notă a primit după contestație

Un elev de la Liceul „Mihai Eminescu“ din Bârlad cere demisia ministrului Educaţiei şi a profesorilor care, spune el, i-au corectat „în bătaie de joc“ lucrarea sa la proba de Istorie de la Examenul de Bacalaureat. Elevul bârlădean este revoltat deoarece lucrarea sa a fost notată inițial cu 5,65, iar după contestație a primit 9,70, informează adevarul.ro.

Rareş Anton a absolvit Liceul ”Mihai Eminescu” din Bârlad, la profilul Ştiinţe Sociale. La afişarea rezultatelor de la Bacalaureat, tânărul a aflat că a primit nota 5,65 la Istorie, proba obligatorie a profilului, deşi ştia că a făcut o lucrare aproape perfectă.

Uimit de nota primită, adolescentul a depus contestaţie.

În urma reevaluării, nota primită de Rareş Anton la Istorie a devenit 9,70. Diferența dintre cele două note (înainte și după contestație) este cea mai mare din județul Vaslui și una dintre cele mai mari din țară.

Ce a spus ministrul Educației despre șefa de promoție eliminată de la BAC

Diferenţa de peste patru puncte este greu de înţeles de către elev: ”Istoria nu este o disciplină interpretabilă, astfel de diferenţe de notare nu pot fi de înţeles, nu au logică. La Limba Română poţi admite că mai poate interveni subiectivismul corectorului, la Istorie nu poate fi vorba de aşa ceva. Să notezi cu 5 şi ceva o lucrare de aproape 10 este inacceptabil”.

Cu media 9,28 la Bacalaureat, Rareş Anton este al şaptele elev în clasamentul Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad, mai notează sursa citată.

”Vrem doar respect, este inadmisibil să fii notat 5,65 , iar după contestaţie cu 9,70. Dorim demisia tuturor celor responsabili cu această bătaie de joc, în frunte cu dumneavoastră, domnule ministru!”, a afirmat Rareş, după aflarea rezultatelor finale de la Bacalaureat.

reduceri-emag

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite