Un drum feroviar ar putea fi transformat în autostradă

Compania Națională de Drumuri vrea să transforme linia feroviară abandonată dintre Vâlcele și Vâlcea în bretea a viitoare autostrăzi dintre Sibiu și Pitești, care va avea legătură și cu Râmnicu Vâlcea.

Potrivit Digi24, în proiectul care a fost trimis la Bruxelles, autostrada Sibiu-Pitești nu ar trebui să treacă prin Râmnicu Vâlcea, însă într-un nou plan, reprezentanții Companiei de Drumuri spun că vor face o bretea.

„Nu schimbăm traseul autostrăzii Pitești – Sibiu, cel prin Curtea de Argeș, ci doar studiem posibilitatea realizării unei bretele de legătură cu Râmnicu Vâlcea pe ceva ce avem deja. Am trimis oameni să vadă dacă putem adapta infrastructura feroviară existentă pentru a realiza acest drum”, a declarat șeful CNADNR, Narcis Neaga, pentru Hotnews.ro.

Respectivul traseu feroviar nu are șine și a fost construit între 1979 și 1989. Drumul are opt viaducte și două tuneluri, iar după Revoluție a fost dezafectat din cauza unor surpări de teren care au reliefat niște probleme de proiectare.

Potrivit Masterplanului de transport, care așteaptă un aviz de la Uniunea Europeană, autostrada Sibiu-Pitești va costa 1,6 miliarde de euro și va avea 116 kilometri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.