Un deșeu spațial va cădea astăzi pe Pământ

Un deșeu spațial, care a fost denumit WT1190F, cu o lungime de aproximativ doi metri și o formă concanvă, va reintra în atmosferă și va cădea în ocean, la aproximativ 65 de kilometri de Sri Lanka, potrivit slate.fr.

Se presupune că deșeul ar fi un modul de rachetă sau un panou spațial abandonat, după o misiune spațială.

„Se poate și ca deșeul acesta să aibă o vechime de câteva decenii, poate chiar din timpul misiunilor Apollo. Un deșeu care a fost văzut pe orbita Terrei în 2002 a fost identificat ca fiind un fragment din racheta Saturn V, care a i-a ajutat pe primii oameni care au ajuns pe Lună”, spun cei de la slate.fr.

Potrivit lui Gareth Williams, astronom la Minor Planet Center din cadrul Universitatii Cambridge din Statele Unite, acest gen de obiect este destul de rar, iar cercetătorii urmăresc în jur de 20 de obiecte asemănătoare, care sunt pe orbite îndepărtate.

Acesta mai spune că, probabil, sunt multe astfel de deșeuri spațiale în jurul sistemului Pământ-Lună, însă este imposibil să se determine numărul exact al acestora.

Recomandările editorilor GreatNews 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.