Un copil român de 12 ani e unul dintre cei mai buni pianiști din lume

FOTO: zhd.ro
FOTO: zhd.ro

„Prima oară, deci prima dată când am făcut pian nu am știut, eram copil, eram mic, nu îmi stătea gândul la toate visele posibile din lume, dar, după primul concurs, a început visul”, spune Fabiani Prcsina.

Are doar 12 ani și a câștigat locul întâi la Concursul Internațional de Interpretare de la Nisa, din Franța, potrivit Digi24.

Specialiștii din domeniu spun că va avea parte de o carieră muzicală extraordinară, iar acest lucru este întărit de faptul că are deja în palmares aproape 30 de concursuri naționale și internaționale câștigate.

Fabiani este în clasa a șasea la Colegiul I.G. Duca din Petroșani și i-a cucerit pe membrii juriului concursului de la Nisa „cu o piesă de Johann Sebastian Bach, piesă impusă, o invențiune la trei voci, și a doua piesă, la alegere, un preludiu de George Enescu”.

„La Fabiani este o plăcere de a cânta în public, pe care la ceilalți copii nu am întâlnit-o, apărea un soi de inhibiție. Fabiani într-un concurs dă tot”, a declarat Adina Stan, profesoară de pian.

Visul lui Fabiani este să studieze la Conservatorul din Moscova. Anul trecut, mama băiatului a murit în urma unui accident rutier și este acum crescut de o mătușă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.